CCR a stabilit data la care va discuta sesizarea lui Grindeanu privind votul la motiunea de cenzura

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 11:45 2440 citiri
Foto:Facebook/Sorin Grindeanu

Judecatorii Curtii Constitutionale vor discuta, in 12 iulie, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu, in care a semnalat faptul ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie.

Fostul prim-ministru a subliniat ca acest fapt a dus la un conflict de natura constitutionala intre puterile statului prin efectul motiunii asupra cabinetului sau. Grindeanu precizeaza ca nu cere anularea adoptarii motiunii, ci prevederi care sa impuna pe viitor reluarea votului in situatii similare.

Primul-ministru Sorin Grindeanu reclama Curtii Constitutionale faptul ca unii parlamentari au votat motiunea de cenzura cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede explicit votul secret pentru motiunile de cenzura.

"Exercitarea mandatului de catre deputati si senatori, aflati in serviciul poporului, trebuie sa fie caracterizata, intre alte exigente, de respectarea principiului legalitatii si al bunei-credinte, prin exprimarea votului in stricta concordanta cu interesele electoratului care a acordat mandatul respectiv si cu convingerea proprie a parlamentarului", a scris Grindeanu.

El sustine ca Regulamentul pe care l-a invocat trebuie sa contina prevederi suplimentare care sa se refere la situatia in care secretul votului nu este asigurat. Premierul argumenteaza ca nerespectarea secretului votului la motiunea de cenzura care i-a demis guvernul a creat un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, prin efectele pe care adoptarea motiunii le-a produs.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
Iar vreti sa intre Daddy in trepidatii? Nu va mai astamparati odata?