Carmen Dan: Actele lui Grindeanu sunt nelegale. Busuioc a lipsit jumatate de ora, avea puseu de tensiune

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 21:3215761 citiri
Carmen Dan: Actele lui Grindeanu sunt nelegale. Busuioc a lipsit jumatate de ora, avea puseu de tensiune
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, sustine ca actele prin care Sorin Grindeanu l-a demis pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, si l-a numit pe Victor Ponta sunt "nelegale".

" (Mihai Busuioc - n.red.) lipsea de jumatate de ora, pentru ca avea un puseu de tensiune", a spus Carmen Dan, la Antena 3, explicand de ce fostul secretar general nu a fost la Guvern vineri. Lia Olguta Vasilescu a adaugat si ea ca Busuioc era "internat".

Ministrul demisionar al Internelor a spus ca actele lui Grindeanu sunt "grave" si arata "rea-credinta".

"Din punctul meu de vedere, aceste acte sunt nelegale. In mod normal, aceste acte trebuie desfiintate", a spus Carmen Dan.

Si Lia Olguta Vasilescu considera ca aceste acte trebuie atacate in contencios administrativ.

Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atributiilor Secretarului General al Guvernului catre secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv ca Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului si nu s-a prezentat vineri la Guvern.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din functia de sef al SGG, fiind, prin acelasi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnand.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi si vineri sa sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din functie, iar fara semnatura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul ca Regia Autonoma "Monitorul Oficial" se afla in subordinea SGG, au declarat surse oficiale.

Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza sa semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu.

Citeste si

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News