Nichita nu e deranjat ca e ascultat, ci ca informatiile sunt scoase din context

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 13:41
1961 citiri
Nichita nu e deranjat ca e ascultat, ci ca informatiile sunt scoase din context
Foto: Cotidianul

Primarul Iasi, Gheorghe Nichita (PSD), a declarat, duminica, ca este de acord cu sintagma "stat politienesc" folosita de Sorin Frunzaverde, dar a adaugat ca, personal, nu este deranjat ca este ascultat, ci ca ceea ce spune este scos din context si folosit pentru a se face dosare.

Intrebat daca este de acord cu acuzatiile lui Sorin Frunzaverde privind "statul politienesc", Nichita a spus ca "da". "Noi, la Iasi, v-am dat un exemplu la un moment dat (de faptul ca se practica ascultarea politicienilor si inaltilor functionari - n.r.), cu cele doua fire si toate ustensilele de ascultare, prin acei doi vicepresedinti de la CJ. Si alea erau puse si cu stiinta presedintelui CJ, eu stiu foarte bine ce spun. El spunea ca vroia sa vada daca vicepresedintii vorbesc cu tot felul de antreprenori pentru aeroport, pentru cutare si cutare", a spus primarul la ProTv.

Edilul de la Iasi a completat ca nu este deranjat de faptul ca este "controlat sau ascultat". "Ce ma deranjeaza este altceva: ca tot ceea ce se asculta se pune in context, adica nu se ia cap-coada.

A venit un om de afaceri la tine in birou, la primarul Nichita, si vrea sa faca o investitie, sau un ambasador se intereseaza de investitori. Si daca discutam despre lucruri concrete in care spui firmei respective << Da, vreau sa vii, uite, facem asa >>, dupa un timp se scot din ceea ce am discutat noi anumite fraze si se pun in context ca sa-ti faca un dosar. Aici e problema foarte mare in Romania", a spus Nichita.

Fostul prim-vicepresedinte al PDL, Sorin Frunzaverde, a declarat miercuri, ca in prezent Romania este "un stat politienesc", in care ii este frica sa mai vorbeasca la telefon, precizand ca este posibil ca si ambiental sa fim ascultati, precizand ca se refera nu la presa, ci "la alt tip de ascultare".

"Cred ca putem construi prin dialog o Romanie normala, care sa iasa din saracie si care sa renunte la starea de stat politienesc, care blocheaza antreprenorial orice initiativa, sufoca antreprenorial orice initiativa. Mi-a frica sa vorbesc si la telefon. Fara a mai vorbi de faptul ca in permanenta ne punem problema daca nu cumva ambiental suntem ascultati de aproape toata lumea. Nu ma refer la presa de data asta. Ma refer la alt tip de ascultare", a declarat Sorin Frunzaverde, in cadrul conferintei in care si-a anuntat demisia din PDL.

Intrebat cum crede ca a ajuns Romania un stat politienesc, cine ar fi instaurat un asemenea sistem, fostul lider democrat-liberal a aratat ca "ar fi multe de spus pe tema asta", si ca "nu se poate expedia un asemenea subiect doar printr-un singur raspuns pe care sa il dau acum".

"Eu nu credeam, la mijlocul anilor '90, atunci cand am inceput sa fac politica, ca vom ajunge intr-o asemenea situatie in Romania", a concluzionat fostul prim-vicepresedinte al PDL.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Gheorghe Nichita ascultare telefoane, #Gheorghe Nichita Sorin Frunzaverde , #demisie