Mihai Voicu: Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte PNL la congres

Marti, 03 August 2021, ora 11:453321 citiri
Mihai Voicu: Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte PNL la congres
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al partidului, a dezvaluit marti cum s-au purtat negocierile cu Sorin Frunzaverde si ce i s-a oferit acestuia pentru ca a-l convinge sa demisioneze din PDL.

Voicu a declarat la B1TV ca atat el cat si Dan Radu Rusanu, tot vicepresedinte al PNL, au purtat cateva ore de negocieri cu fostul prim-vicepresedinte al PDL, la finalul carora acesta "a agreat" sa isi paraseasca partidul.

Anuntul plecarii lui Frunzaverde din PDL a fost facut de Rusanu, urmand ca miercuri Sorin Frunzaverde sa explice intr-o conferinta de presa motivele care l-au determinat sa treaca la liberali, a mai declarat purtatorul de cuvant al PNL.

De asemenea, Mihai Voicu a anuntat ca la Congresul PNL, din 7 aprilie, Sorin Frunzaverde va primi un post de vicepresedinte in noua sa formatiune politica.

"E un castig pentru PNL, sigur ca da, domnul Frunzaverde e un consecvent om de dreapta", a mai punctat Voicu.

Intrebat daca odata cu Frunzaverde vor trece la PNL si cei 42 de primari pe care PDL ii are in judetul Caras Severin, Mihai Voicu a explicat ca in cele 2-3 ore in care s-au purtat negocierile nu a fost timp pentru astfel de discutii si cu primarii, dar a subliniat ca "oricare dintre ei va dori sa candideze sub sigla USL va avea acest drept de preemptiune sa candideze sub sigla USL".