Legatura intre masoni si stampila primariei (Opinii)

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 21:47
13596 citiri
Legatura intre masoni si stampila primariei (Opinii)
Foto: blogspot.com

Din timp in timp, evenimentele politice o iau razna, demonstrand ca intre activitatea unor diriguitori, fisa postului si agenda lor publica se casca hauri imense.

Este si cazul acuzatiei aduse unor politicieni precum Sorin Frunzaverde sau Mihai Stanisoara ca sunt masoni. Ca si cum ai spune despre cineva ca este pescar (cu undita) ori vanator de rate salbatice, pictor, sculptor amator sau ca in timpul liber isi tine un jurnal.

Cine ne sunt masonii?

Despre masonerie, insa, e bine sa discutam in cunostinta de cauza fiindca, la o privire atenta in trecutul Romaniei, aflam ca fundarea statului nostru modern este legata de mari personalitati ca: Dimitrie Cantemir, Barbu Stirbei, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Constantin Argetoianu, Ion C. Bratianu, C. A. Rosetti, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Ion Ghica, Dimitrie Gusti, Nicolae Titulescu, Mihail Sadoveanu..., lista putand continua cu alte cateva sute, toate facand parte din diferite loji masonice.

De aici si pana la devoalarea unor scenarii care atribuie meritele realizarii Romaniei moderne masonilor nu a fost decat un pas, facut de istorici grabiti, sau de politicieni fie in nevoia de imagine si notorietate, fie in incercarea de a arunca oprobriul asupra opozantilor.

A se mai observa ca atat apartenenta cat si acuzatia nu au adus cuiva vreo paguba ori cine stie ce avantaj, in schimb ambele au creat turbulente mediatice.

Masoneria nu e facultate

Fireste, asta nu inseamna neaparat ca actualii politicieni-masoni, unii stiuti, dar cei mai multi anonimi, tacuti, retrasi din prim-planul vietii publice, au primit din partea respectivei organizatii nascute din negura istoriei certificate, diplome de merit care sa ni-i impuna ca mari politicieni si ca barbati de stat.

Pentru ca in Romania Sorin Frunzaverde este presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, iar Mihai Stanisoara este deputat de Mehedinti si presedinte al Comisiei pentru Siguranta Nationala a PNL, calitati si functii publice pentru care pot fi evaluati de colegi si mass-media.

Faptul ca sunt masoni, francmasoni, cavaleri templieri, rosenkreutzeri, iluminati sau mai stiu eu ce ii priveste pe respectivii, iar masura in care faptele lor constituie sau nu infractiuni, contraventii va fi stabilita de justitiari.

In calitate de cetatean contribuabil, pe mine ma intereseaza daca Frunzaverde si Stanisoara isi duc la indeplinire pe deplin toate punctele din fisa postului, daca primul pune stampila numai unde, cand si cum ii da dreptul legea, iar daca ambii duc la bun sfarsit proiectele si programele in baza carora au primit votul meu.

Ce are masoneria cu stampila?

Or Traian Basescu nu spune nimic despre sarcinile de lucru ale celor doi, desi, la randul sau, a beneficiat si el de votul meu, promitandu-mi ca voi trai mai bine si ca ma va scapa de corupti.

In conditiile in care discutia a alunecat spre domenii irelevante, televiziunile si ziarele de informatie puteau trece peste episodul cu masoni fara ca spatiul public sa sufere vreo lipsa. Intr-o societate normala, stirile de acest tip constituie cel mult materia prima pentru divertisment, entertainment.

Pentru ca s-a bagat intr-o situatie care il privea doar in masura atingerii in vreun fel a demnitatii, identitatii ori suveranitatii Romaniei, presedintele a primit raspunsurile cuvenite: "In organizatiile libere (precum masoneria) nu se dau comenzi. Comenzi se dau in alt tip de organizatii", sau "De-a lungul timpului, dusmanii Masoneriei au fost Hitler, Stalin si incultura". Nu mai bine tacea?

Si tu, Brutus?

In galceava a intervenit, intempestiv, dar neasteptat, chiar Alin Popoviciu, deputat PDL de Timis, si el coleg cu sus-numitii masoni, dar din partida lui Basescu: "Masoneria e o organizatie libera, in care oamenii isi spun parerea si nimeni nu asculta de nimeni. Sunt oameni care isi pastreaza functiile pentru ca sunt sprijiniti de prieteni de ai lor de la alte partide care fac parte din aceeasi loja..." Ati inteles, sper, ca adesea, ca si politicienii nostri, masonii mai scapa si cate un porumbel.

Sa speram ca in urma discutiilor reproduse mai sus, apartenenta la masonerie nu va deveni criteriu de evaluare a politicienilor si a demnitarilor, iar stampilele primariei, prefecturii... nu vor fi puse de masoni, ci de primari si prefecti.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#masonerie Romania Frunzaverde Stanisoara, #politica partide politicieni , #PDL