Frunzaverde: USL are 70% majoritate, sa nu ii mai permite lui Basescu aceste iesiri

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 07:55
2361 citiri
Frunzaverde: USL are 70% majoritate, sa nu ii mai permite lui Basescu aceste iesiri

Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, a declarat miercuri, ca limbajul folosit de presedintele Traian Basescu este 'incalificabil' si ca 'iesirile' acestuia nu ar mai trebui tolerate.

"Limbajul folosit de presedintele Traian Basescu este unul incalificabil. In permanenta e clamata imaginea Romaniei in exterior, ori modul in care actuala guvernare colaboreaza cu partenerii externi. Eu cred ca imaginea Romaniei este afectata, in primul rand, de asemenea iesiri ale presedintelui tarii. Cred ca reprezentantii statelor partenere ne privesc cu un zambet de compasiune pentru faptul ca poporul roman are asemenea conducatori.

Asemenea iesiri nu se intampla niciunde in tarile Uniunii Europene. Practic, dauneaza profund imaginii tarii si pune asupra noastra, din nefericire, o amprenta de neseriozitate", a afirmat Frunzaverde.

Potrivit vicepresedintelui PNL, USL ar trebui sa se gandeasca la faptul ca 7,4 milioane de romani, care s-au pronuntat prin referendum, in favoarea demiterii lui Traian Basescu, nu inteleg de ce i se tolereaza acestuia astfel de 'iesiri'.

"Uniunea Social Liberala, are, in acest moment, peste 70% din Parlament. Prin urmare, cred ca Parlamentul si Guvernul trebuie sa adopte acele modificari legislative care sa nu-i mai permita presedintelui aceste iesiri. Si nu ma refer aici la suspendare. USL trebuie sa inteleaga faptul ca are responsabilitatea, conferita de votul cetatenilor, de a asigura o buna guvernare, ceea ce inseamna si oprirea unor astfel de iesiri care fac rau Romaniei", spune vicepresedintele liberal.

In opinia sa, noua Constitutie va trebui sa stipuleze foarte clar prerogativele presedintelui si cele ale prim-ministrului. Sorin Frunzaverde este, de asemenea, nemultumit si de faptul ca se vorbeste despre 'pactul de coabitare' dintre presedinte si premier ca de un lucru normal.

"Acest pact de coabitare nu trebuia sa existe. El insusi induce ideea ca cele doua parti nu se inteleg. Exista suficiente reglementari legislative care stabilesc cum colaboreaza presedintele cu Executivul", a afirmat Sorin Frunzaverde.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Frunzaverde iesiri Basescu, #Frunzaverde Basescu ceas cuc , #PNL
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Sa intelegem ca si dl Frunzagalbena ar putea fi judecat?
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
asta nu s-a uscat din cauza brumei ca este "umed"mereu...