Frunzaverde pleaca din PDL - Cine ramane si cine il urmeaza la PNL

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 16:59
3184 citiri
Frunzaverde pleaca din PDL - Cine ramane si cine il urmeaza la PNL
Foto: Arhiva

Anuntul ca Sorin Frunzaverde trece in barca Opozitiei a atras o multime de zvonuri. Presa a vehiculat ca mai multe persoane importante din PDL, dar si primarii democrat-liberali din Caras-Severin il vor urma pe Frunzaverde in PNL.

Unii edili din judet precizeaza ca nu impartasesc optiunea lui Sorin Frunzaverde, in timp ce trei parlamentari democrat-liberali de Caras-Severin - Iosif Secasan, Valentin Rusu si Gheorghe Hogea spun il vor urma de Sorin Frunzaverde.

Pedelistul Nicusor Vasilescu, primarul de la Baile Herculane, a declarat pentru B1 TV ca va continua sa activeze in PDL si ca plecarea lui Frunzaverde s-ar putea totusi sa fie benefica.

"Nu voi pleca din PDL si sunt convins ca multi alti colegii mei il vor face si multi colegi ai mei din Caras-Severin, primari. Eu am avut discutii cu mai multi colegi si nu toti primarii impartasesc aceasta optiune a domnului presedinte" a precizat edilul.

"O parte vor pleca si pot spune ca poate e benefica aceasta plecare" a completat Vasilescu, precizand ca imaginea lui Frunzaverde in cadrul judetului Caras-Severin este usor diferita de cea de la centru.

Frunzaverde: Am discutat cu Blaga si Ungureanu, nu cu Boc si Basescu

Potrivit lui Vasilescu, Frunzaverde discuta cu PNL de doi ani de zile despre o posibila migrare.

De asemenea, edilul din Otelul Rosu, Simion Iancu, a spus ca nu intentioneaza sa plece din formatiune, indiferent de deciziile colegilor sai.

Pe de alta parte, deputatul PDL Valentin Rusu a declarat, marti, ca nu are cunostinta de decizia oficiala a lui Sorin Frunzaverde de a pleca din PDL spre PNL, dar daca liderul de Caras-Severin va face acest gest, atunci el il va urma.

"Cat am sa fac politica am sa fiu alaturi de Sorin Frunzaverde. Consider ca aceasta miscare politica a domniei sale este, in primul rand, o constructie strategica pentru Caras-Severin si, in al doilea rand, o consolidare si o restructurare a dreptei romanest", a declarat, miercuri, pentru Agepres si senatorul Iosif Secasan.

Totodata, Gheorghe Hogea a cofirmat ca il va urma pe Frunzaverde in barca liberalilor. Potrivit unui comunicat postat chiar pe siteul PDL Caras-Severin, din februarie 2012, deputatul Gheorghe Hogea era anuntat drept candidatul oficial la functia de primar al Municipiului Caransebes.

In Caras-Severin, sunt alesi, din partea PDL, Gheorghe Hogea si Valentin Rusu, ca deputati, precum si Iosif Secasean, ca senator.

Udrea, Boagiu si Falca raman in PDL: Zvonurile privind plecarea, intoxicari ale USL

Dupa anuntul potrivit caruia Sorin Frunzaverde ar urma sa paraseasca PDL, unde ocupa functia de prim-vicepresedinte, presa a inceput sa vehiculeze, pe surse, numele lui Cezar Preda, Ioan Oltean, Mihai Stanisoara, Roberta Anastase, Anca Boagiu si Elena Udrea ca posibili demisionari. Ulterior, politicienii au dezmintit ca ar intentiona sa paraseasca partidul democrat-liberal.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Frunzaverde demisie PDL, #primari Caras urmeaza Frunzaverde, #primari Caras PDL , #demisie