Frunzaverde: Nu cred ca MAE roman e responsabil de situatia neplacuta privind ostaticii

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 16:22
1520 citiri
Frunzaverde: Nu cred ca MAE roman e responsabil de situatia neplacuta privind ostaticii
Foto:B1TV

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, fost ministru al Apararii, a declarat luni ca in opinia sa Ministerul roman de Externe nu este responsabil de "situatia neplacuta" privind ostaticii din Algeria.

Frunzaverde a mai spus ca, practic, nu s-a reusit sa se comunice cu partenerii algerieni.

"Nu cred ca responsabil de aceasta situatie neplacuta a fost Ministerul roman de Externe, cred ca practic nu au reusit sa comunice cu partenerii algerieni", a afirmat Frunzaverde.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, duminica seara, ca, din cate se pare, comunicarea statului algerian si a armatei algeriene cu celelalte componente ale sistemului politic de securitate nu a fost una foarte buna in timpul atacului terorist.

"Se pare ca comunicarea statului algerian si a armatei algeriene cu celelalte componente ale sistemului politic de securitate nu a fost una foarte buna si inca un roman a decedat", a spus Dusa, intr-o interventie televizata.

Problemele de comunicare aparute in criza din Algeria au fost invocate si de ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Acesta a mentionat ca statul algerian are "o anumita politica" in legatura cu terorismul, in sensul ca nu negociaza cu teroristii, ci intervine.

Corlatean a spus ca autoritatile romane ar fi putut gestiona altfel situatia in cazul celui de-al doilea cetatean roman mort in Algeria daca ar fi fost informate ca acesta avea o problema de sanatate "serioasa", care ii punea viata in pericol.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

Sambata, premierul Victor Ponta si ministrul Titus Corlatean au anuntat ca un roman a fost ucis in Algeria, in timp ce alti patru au supravietuit si sunt in siguranta. Premierul spunea ca trei dintre cetatenii romani sunt in custodia autoritatilor romane si, in cel mai scurt timp, vor ajunge in tara, iar al patrulea urmeaza sa fie preluat de autoritatile romane si, ulterior, va urma aceeasi procedura. Toaodata, Titus Corlatean anuntase ca operatiunea din Algeria s-a incheiat.

Duminica dupa-amiaza, reprezentantii MAE au anuntat ca un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a precizat ca barbatul fusese grav ranit si a murit la spital.

Cazanciuc a mai spus ca ministerul isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile alegeriene nu informat corect, concret si la timp despre situatia celui de-al doilea roman mort in urma atacului din Algeria.

Cei doi romani care si-au pierdut viata in Algeria sunt din judetul Prahova, respectiv din Barcanesti si Ploiesti.

Unul dintre supravietuitori este Liviu Floria, in varsta de 46 de ani, din Pitesti, care a ajuns in Romania sambata seara.

El a organizat, duminica, o conferinta de presa in care a relatat "teroarea permanenta" prin care a trecut timp de doua zile, subliniind ca supravietuitorii "nu au fost salvati, ci s-au salvat".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Frunzaverde ostateci Algeria, #Frunzaverde MAE Algeria , #PNL
Comentarii