Frunzaverde: Indiferent cine va fi presedintele PDL, foarte multi din PDL vor veni in PNL

Sambata, 23 Martie 2013, ora 08:00
4370 citiri
Frunzaverde: Indiferent cine va fi presedintele PDL, foarte multi din PDL vor veni in PNL
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde este de parere ca, indiferent cine va castiga cursa pentru presedintia PDL, foarte multi dintre democrat-liberali vor trece la PNL, unde se va realiza o constructie puternica pe dreapta politica romaneasca.

Intrebat care dintre candidatii la sefia PDL reprezinta cea mai buna varianta, din punctul de vedere al PNL, fostul democrat-liberal a raspuns: "Nu pot sa ma pronunt, e vorba de fostii mei colegi de partid, cum sa spun eu acum care ar fi cea mai buna varianta?".

"Eu cred ca, indiferent cine va ajunge presedintele PDL, foarte multi dintre fostii mei colegi, oameni de valoare, vor veni in PNL. Pe de alta parte, cred ca indiferent cine va deveni presedintele PDL - care nu mai este Partidul Democrat, sa ne intelegem, din nefericire, nu mai este PD care a castigat alegerile in 2007 pentru Parlamentul European - cred ca indiferent cine va ajunge acolo se va gandi la o constructie puternica pe dreapta politica romaneasca, in interiorul PNL. Cu PNL, ca stindard", a spus Sorin Frunzaverde, pentru Ziare.com.

Frunzaverde: Am incurajat trecerea lui Stanisoara, vor mai fi veniri din PDL

Acesta considera ca cele doua grupari politice - PNL si PDL - "vor fi, mai mult sau mai putin, foarte apropiate cat de curand, pentru ca trebuie construita o dreapta puternica".

"Ea exista in acest moment in PNL, dar trebuie consolidata. Oamenii de dreapta trebuie sa se regaseasca intr-o grupare de dreapta in Romania, in dreapta romana", a afirmat liberalul.

Intrebat daca totusi nu exista un lider al PDL care sa poata apropia cele doua partide, fara sa existe trecerile de la PDL la PNL, vicepresedintele liberal a raspuns: "Exist eu".

"Nu-i conduc. Exist eu si exista vointa de a construi si de o parte si de alta. Exista dorinta de a construi o grupare politica puternica de dreapta", despre care Sorin Frunzaverde spune ca a initiat-o deja "de un an jumate".

Conventia Nationala Extraordinara a PDL are loc sambata, incepand de la ora 10:00, la Romexpo. Cei 5.000 de delegati din toata tara vor alege presedintele partidului dintre cei trei candidati inscrisi in cursa - Vasile Blaga, Monica Macovei si Elena Udrea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sorin Frunzaverde presedintie PDL, #Sorin Frunzaverde treceri PDL PNL, #Sorin Frunzaverde dreapta politica romaneasca, #Conventie PDL alegeri presedinte , #PNL