Editorial: De ce ar putea face Puterea si Opozitia un guvern comun

Joi, 29 Martie 2012, ora 11:26
2617 citiri
Editorial: De ce ar putea face Puterea si Opozitia un guvern comun

O mica furtuna era tot ce trebuia PDL pentru ca la interval sa apara constiintele. Sa se dezlege sanul gros, de patroana de vechi combatante, pentru a arata soarelui pruncul pur, rozaliu si lucios.

De pilda, Traian Razvan Ungureanu, o persona cu o minte sclipitoare, a apreciat ca dezertarea lui Sorin Frunzaverde nu numai ca nu este o pierdere, dar reprezinta "o forma de purificare".

Acuma, e drept ca nu l-a intrebat nimeni de europarlamentar de ce trebuia PDL purificat de seful CJ Caras-Severin, si daca e adevarat ca bate intr-acolo unde am simtit eu.

Adica spre o increngatura de afaceri care planeaza asupra lui Frunzaverde atat de tare incat a trebuit sa se refugieze in tabara unde orice atingere cu numar de dosar este catalogata facatura din partea unor procurori stalinisti - vezi dosarele 1, 2, 3, 4 ale lui Adrian Nastase, port-drapelul categoriei.

Daca e asa, apai cand a aflat TRU ca fostul prim umbla cu cioara vopsita, si daca stia, de ce nu a luat atitudine inainte ca Frunzaverde sa nasca pui vii?

De alta pilda e insusi fugarul. S-a umflat nemultumirea in dansul pana cand incheieturile burtii n-au mai putut suporta si a alergat spre manastirea unde leaga si dezleaga de farmece bunicul spiritual Dan Voiculescu.

Aceeasi intrebare si pentru el: cand a aflat ca traieste intr-un stat politienesc, de exemplu? Cand l-a strafulgerat revelatia realitatea nu era la fel de ingrozitoare?

Ca nu l-a mirosit Emil Boc, asa ca in urma cu cateva ore, ca pozeaza, de fapt, in ideolog, nici nu ma mira.

Era atat de cocosat de dimensiunea dezastrului caruia trebuia sa-i puna etichete si sa il trnsforme in speranta incat numai de analize psihologice nu-i mai ardea fostului premier. Dar chiar nimeni, nimic?

Oare de cate ori a sughitat cu inteles domnul Frunzaverde in capul domniei sale cand liderii Opozitiei, la fel de ipocriti, fireste, descriau exact practicile dictatoriale pe care le incrimineaza astazi cu voluptatea unui rasarit de soare?

De de ipocriti? Pentru simplul motiv ca "reevaluarea" lui Gabriel Oprea, fost "sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase", a fost considerata o actiune vrednica de mila, iar cooptarea lui Sorin Frunzaverde la varful PNL, desi este locatar al hartii coruptiei portocalii difuzata anul trecut de Victor Ponta, la categoria baronilor vamilor, este o victorie.

Cand acesti indivizi, pe numele lor adevarat hiene politice, sunt in stare sa-si vanda si mamele pentru un interes de conjunctura, vi se mai pare aiuritoare ipoteza ca PSD sau PNL sa guverneze, din iarna, alaturi de PDL?

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Mihai Razvan Ungureanu demisie Frunzaverde , #PDL