Detalii fascinante despre caracatita lui Frunzaverde din Caras Severin

Vineri, 22 Mai 2015, ora 11:15
8152 citiri
Detalii fascinante despre caracatita lui Frunzaverde din Caras Severin
Foto: Arhiva (Argument Caras Severin)

Presedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzaverde (foto stanga), si vicepresedintele Ionesie Gorghioni (foto dreapta) au construit in judet o intreaga retea de rude, oameni de afaceri si tovarasi de partid, care a capusat bani publici.

Frunzaverde a fost pus sub control judiciar intr-un dosar in care DNA il acuza ca i-ar fi santajat pe primarii din judet sa mobilizeze oamenii la alegerile prezidentiale de anul trecut, iar Ghiorghioni este arestat preventiv pentru luare de mita.

Frunzaverde, interceptat in timp ce le spunea subalternilor sa-i convinga pe edili sa il voteze pe Iohannis (Video)

Vicele CJ Caras Severin a fost arestat preventiv. Nepotul, pus sub control judiciar

O ampla investigatie publicata pe site-ul Romania curata scoate la iveala detalii incredibile.

De exemplu, la doar 21 de ani, fiica lui Sorin Frunzaverde, Sorana, s-a asociat in firma MABUZ SRL cu cativa afaceristi abonati la contracte cu statul si implicati direct sau indirect in politica, arata sursa citata.

Printre ei se numara Mate Ianos, un lugojean conectat la banii statului prin diverse contracte, cum ar fi cel de renovare a sediului Politiei din orasul Lugoj, Daniel Borduz, fiul primarului din Farliug - condamnat la 3 ani cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare Intercom Deseuri Caras-Severin care conecteaza 76 de consilii locale, si Otescu Bujor, actionar intr-o firma care in 2009 a primit de la CJ un contract de furnizare si distributie de produse de panificatie pentru elevi, beneficiar al unui contract cu CJ Caras Severin de aproape 2 milioane de lei pentru modernizarea unui camin de batrani si al contractului de reparatii capitale a statiei TV Semenic.

Alexandru Buzzi, al patrulea asociat, este fiul lui Petru Buzzi, presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin si unul dintre apropiatii lui Sorin Frunzaverde. Conform sursei citate, procurorii DNA au facut zilele trecute perchezitii si la sediul acestei institutii, cautand o incapere pe care Frunzaverde ar fi obisnuit sa o utilizeze uneori in scop personal, desi seful CJ-ului nu are nici o calitate in CCIA-CS.

Printre partenerii de afaceri ai lui Petru Buzzi se numara Sorin Frunzaverde, sefa ONRC Caras, seful sucursalei Resita a CEC si fostul sef al finantelor publice din Baile Herculane.

De asemenea, in societatea de presa SUD-VEST MULTIMEDIA - S.R.L., Petru Buzzi (tatal partenerului de afaceri al fiicei lui Frunzaverde) a avut ca parteneri un consilier judetean PNL, un fost secretar general al PDL Caras si fost primar in comuna Glimboca si in orasul Otelul Rosu, condamnat pentru fraude cu subventii UE, si pe seful cancelariei prefectului din judet.

In investigatia publicata de "Romania Curata" este prezentata pe larg si reteaua construita de Ionesie Ghiorghioni, si el un apropiat al lui Frunzaverde, retea conectata de asemenea la banul public.

Ghiorghioni a fost director al firmei Fagex SA Caransebes, pe care a privatizat-o, devenind el insusi actionar, dupa care a falimentat-o voit, dupa cum a constatat ANAF in 2004.

De asemenea, vicepresedintele CJ Caras Severin a detinut impreuna cu familia mai multe firme in care asociat i-a fost, printre altii, administratorul de la Drumuri si Poduri Resita, asociat intr-o alta firma cu milionarul PDL Nicusor Schelean, a carui fiica, Valeria, este deputat PNL (ex PDL).

Intr-o alta firma, Ionesie Gheorghioni l-a avut ca administrator pe ginerele sau, care, desi era actionar alaturi de sotia sa intr-o firma, a fost angajat la biroul de urbanism al Primariei Otelu Rosu. Firma fiicei lui Gheorghioni a fost angrenata si intr-un proiect al CJ Caras, de Dezvoltarea Turismului Tematic in Banatul Montan.

La randul ei, sotia lui Ghiorghioni a fost destituita anul trecut din functia de director de liceu dupa ce i-a indemnat pe elevi sa participe la campania electorala a PNL.

Gheorghioni a fost arestat preventiv, saptamana trecuta, dupa ce a fost inregistrat in timp ce primea o transa de 20.000 lei, dintr-o mita ce consta in 10% din valoarea deconturilor care se aprobau unei firme de constructii abonata la contracte cu CJ Caras si cu primarii din judet.

Printre cei cu care a lucrat indeaproape Ionesie Ghiorghioni s-au mai numarat: o firma care a primit trei contracte de la ADP Caras Severin in valoare de peste 2,5 milioane de lei, afaceristul local Valentin Armasu, cercetat de asemenea de procurori, sau Costel Ciobanu, patronul companiei Coda Serv, la randul sau cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscala si implicat in anul 2000 in preluarea controversata a controlului a numeroase spatii comerciale apartinand statului din Resita.

In stenogramele aflate la dosar mai apare si Darian Laurentiu Ciobanu, secretarul general al judetului Caras Severin, fiul consilierului judetean PNL Mircea Paul Ciobanu, seful AJVPS Caras Severin, implicat intr-un scandal de braconaj.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sorin Frunzaverde DNA firma fiica, #Frunzaverde DNA, #Ionesie Ghiorghioni arestat , #DNA