Cum a adunat Frunzaverde voturi pentru Iohannis

Joi, 13 August 2015, ora 09:28
4563 citiri
Cum a adunat Frunzaverde voturi pentru Iohannis
Foto: Arhiva (B1TV)

Presedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzaverde, si-a mobilizat subordonatii in timpul alegerilor prezidentiale de anul trecut impreuna cu care a intocmit un plan pentru a strange cat mai multe voturi pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL.

Discutiile purtate de Frunzaverde cu vicepresedintele CJ Ionesie Ghiorghioni si secretarul CJ Laurentiu Ciobanu apar in interceptarile aflate la dosarul in care primii doi au fost trimisi in judecata pentru folosirea influentei pentru obtinerea unui folos necuvenit, informeaza Press Alert.

"Va impartiti primarii care au plecat de la noi. Aici intra fostii primari PDL si PNL, care au candidat sub PSD. Da? Si maine si poimaine nu va vad la Consiliul Judetean, ma ocup eu de deseuri maine, voi pe teren. Vi-i impartiti de comun acord. Da?.. (n.n. - nu se intelege)... la Sasca, acolo il trimit pe Secasan, da, ca acolo are.. (n.n. - nu se intelege).. Deci ideea este urmatoarea... (n.n. - nu se intelege)... suntem in relatii bune cu orice guvern vine, dar noi dam banii pe 2015, 2016.

Discutiile au loc intre voi intre patru ochi. Fiecare cu primaru... (n.n. - nu se intelege)... vin din partea domnului presedinte cu rugamintea de a vota Iohannis. Vom tine cont la impartirea banilor in 2015... (n.n. - nu se intelege)... Da? Intre patru ochi! Voi cu primarul, da? (....) ", le-a spus Frunzaverde celor doi, cu care discuta.

Intr-o alta stenograma, Sorin Frunzaverde le cere celor doi sa ii mobilizeze pe primari si secretari spunandu-le: "PSD-ul nu mai are.. (n.n. - nu se intelege).. in bani, ca nu mai are de unde. Au cheltuit tot in anu' asta. Pe bugetele din..si 2015 si 2016. Ponta s-a vazut a... cu sacii in caruta, nu mai vad un ban de anu' viitor (...) Anunta-i (?) ca-i bugetarea noastra 2015, 2016 si-i rugam acuma sa ne ajute si ei. Da? (...)

Deci.. (n.n. - nu se intelege).. ei..ei sunt importanti, tre sa le explicati clar - mai vin doua bugete.. (n.n. - nu se intelege).. vom tine cont, ei is tot ai nostri. Domnu' presedinte a inteles.. (n.n. - nu se intelege).. n-a inteles, da' in fine. Domn presedinte a inteles, da, dar acuma e timpu' sa dovediti ca ramanem impreuna. Vine 2016, PSD-ul va fi in cadere".

Informatiile au fost confirmate in declaratia data la DNA, in calitate de martor, de secretarul Laurentiu Ciobanu, care a spus ca presedintele CJ Caras Severin "ne-a mai cerut sa spunem ca mesajul vine din partea lui si ca doreste ca primarii si secretarii sa se implice in motivarea electoratului sa il voteze pe candidatul Klaus Iohannis", cu precizarea explicita ca, "in functie de procentul obtinut, se va tine cont de alocarile bugetare pentru anii 2015 - 2016".

Noi stenograme in dosarul lui Frunzaverde: Voturi contra bugete si "tata-buni"

Sorin Frunzaverde, trimis in judecata de DNA

Presedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzaverde, a fost trimis in judecata, in luna iulie, sub control judiciar pentru folosirea influentei. El este acuzat ca si-a folosit functia de conducere in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzaverde si-a folosit influenta in scopul obtinerii, in al doilea tur de scrutin, a unui numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii din care facea parte si, implicit, pentru a-si consolida pozitia in cadrul formatiunii politice, dar si in plan administrativ, prin conditionarea repartizarilor bugetare de rezultatul votului.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Frunzaverde stenograme mobilizare primari, #Frunzaverde judecata DNA prezidentiale Iohannis , #DNA