Sorin Cimpeanu nu vrea sa fie interimar la Interne. I-a delegat atributiile secretarului desemnat si de Oprea

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 16:03
3828 citiri
Sorin Cimpeanu nu vrea sa fie interimar la Interne. I-a delegat atributiile secretarului desemnat si de Oprea
Foto: Guvernul Romaniei

Sorin Cimpeanu, ministru al Educatiei si tototada premier interimar, se pare ca nu doreste sa asigure interimatul si la Ministerul de Interne. Astfel, el si-a delegat atributiile catre Ilie Botos, secretar de stat in cadrul MAI, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

"Astazi, 09.11.2015, in urma demisiei viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, primul-ministru interimar Sorin Cimpeanu a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne. In acelasi timp, primul-ministru interimar si-a delegat atributile de ministru al Internelor catre Ilie Botos, secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne", se precizeaza in comunicat.

Iohannis i-a acceptat demisia lui Oprea. Sorin Cimpeanu, numit interimar si la Ministerul de Interne

Vineri, liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat ca nu va mai participa la sedintele guvernului interimar si ca si-a delegat atributiile de ministru al Internelor tot secretarului de stat Ilie Botos.

Dupe ce membrii UNPR au iesit de la consultarile de la Palatul Cotroceni, Gabriel Oprea a tinut o scurta declaratie de presa despre concluziile intalnirii cu seful de stat. Intrebat daca este adevarat ca si-a delegat atributiile secretarului de stat Ilie Botos, el a explicat ca "prin depunerea mandatului de catre dl Ponta, tot guvernul e demisionar" si a confirmat ca "la comanda MAI se afla secretarul de stat, generalul Ilie Botos".

Gabriel Oprea a inaintat demisia catre Parlament, iar vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat luni ca Biroul Permanent al Senatului a luat act de demisia acestuia din Guvern.

"Am luat si noi act din partea Guvernului Romaniei de aceasta demisie adresata domnului prim-ministru interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru securitate nationala, precum si din cea de ministru de Interne si delegarea, pentru a asigura continuitatea functionarii, mai ales ca e un minister de mare importanta, domnului secretar de stat Ilie Botos cu competentele", a declarat Chelaru, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Ioan Chelaru a mai spus ca demisia semanta de Gabriel Oprea este datata 6 noiembrie si "are rezolutia favorabila a premierului interimar".

Iohannis l-a numit pe Cimpeanu interimar la Interne

Apoi, presedintele Klaus Iohannis a anuntat tot luni, intr-un comunicat, ca a semnat decretul prin care a luat act de demisia lui Oprea, precum si pe cel prin care il numeste pe Sorin Cimpeanu vicepremier si ministru interimar de Interne.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din functia de viceprim-ministru al Guvernului Romaniei si Ministrul Afacerilor Interne si constata incetarea functiei de membru al Guvernului.

De asemenea, presedintele Romaniei a semnat luni, 9 noiembrie a.c., decretul prin care il desemneaza pe domnul Sorin Mihai Cimpeanu ca viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne, interimar", se arata in comunicatul Adiminstratiei Prezidentiale.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Sorin Cimpeanu, si premier interimar

Sorin Cimpeanu detine si functia de premier interimar, dupa demisia lui Victor Ponta.

Cine este Sorin Cimpeanu, desemnat de Iohannis premier interimar

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a acceptat demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului si ca a ales si ca ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, va asigura interimatul pana cand se va decide structura noului Executiv.

Victor Ponta inaintase si el o propunere de premier interimar, ministrul Apararii, Mircea Dusa, insa se pare ca nu a fost pe placul sefului statului.

I.O.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Cimpeanu prenier interimar, #Sorin Cimpeanu ministru interne interimar , #premier interimar