Sorin Cîmpeanu, ținut în brațe de colegi. Doar 3 rectori din 73 au anunțat că nu-l mai susțin

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 11:00
4048 citiri
Sorin Cîmpeanu, ținut în brațe de colegi. Doar 3 rectori din 73 au anunțat că nu-l mai susțin
Sorin cîmpeanu, fost ministru al Educației FOTO: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a demisionat recent din cauza scandalului de plagiat, este liber să se întoarcă la conducerea Consiliului Național al Rectorilor. 70 de membri din cei 73 în susțin.

“Procedura este clară: după emiterea ordinului de ministru de încetare a suspendării domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de rector, dânsul revine la conducerea CNR”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele interimar al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Diana Moș.

Întrebată care este punctul său de vedere cu privire la revenirea lui Cîmpeanu, după plagiatul masiv dezvăluit de Emilia Șercan în cursul fostului ministru, Diana Moș a spus că “este normal să revină în aceasta funcție atâta vreme cât a fost ales de către membrii CNR, continuându-și mandatul pentru care a fost ales”.

Diana Asinefta Moș este rectorul Universității Naționale de Muzică din București.

Cine nu-l susține pe Sorin Cîmpeanu

Doar 3 rectori, din 73, au anunțat public că nu îl susțin pe fostul ministru acuzat de plagiat: Marian Preda – Universitatea din București, Daniel David – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Remus Pricopie – SNSPA.

Consiliul Național al Rectorilor are “73 de membri cu drept de vot”, iar comunicatul emis joi de această organizație, cu puțin timp înaintea demisiei lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, “a fost votat de majoritatea acestora”, a precizat vineri, pentru Edupedu.ro, președintele interimar al CNR, Diana Moș. De remarcat că șefa interimară a CNR nu a anunțat numărul exact al celor care au votat în susținerea fostului ministru acuzat de plagiat.

Aceasta a indicat faptul că Sorin Cîmpeanu urmează să revină la conducerea CNR după plecarea de la minister, având în vedere că el s-a suspendat din funcția de rector – și, prin urmare, din cea de președinte al consiliului – pe perioada mandatului de ministru, timp în care funcția a fost ocupată prin rotație de alți membri.

Joi, 29 septembrie, înainte ca Sorin Cîmpeanu să-și anunțe demisia, CNR emitea un comunicat de presă, care nu a fost transmis și redacției Edupedu.ro, în care, pe de o parte, organizația afirma că “susține valorile fundamentale ale eticii academice”, dar, pe de altă parte, considera “inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare și întregi comunități academice din România, astfel de acțiuni putând fi inițiate în scopuri total străine învățământului, eticii și moralei”. Comunicatul era semnat de Prof. Univ. dr. Diana Moș, rectorul Universității naționale de Muzică București.

În scurtă vreme, trei rectori – al Universității Babeș-Bolyai, al Universității din București și al SNSPA – declarau pentru Edupedu.ro că nu au votat și nu au semnat comunicatul CNR – detalii aici.

Contactată vineri de Edupedu.ro, Diana Moș a precizat, prin intermediul mesageriei electronice, că “este adevărat că cei 3 rectori menționați de dumneavoastră nu au votat comunicatul”. E a arătat că forul pe care îl conduce interimar “are 73 de membri cu drept de vot. Comunicatul a fost votat de majoritatea acestora”.

Sorin Mihai Cîmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În momentul desemnării lui în funcția de ministru, s-a suspendat temporar din funcția de rector, preluată interimar de Răzvan Ionuț Teodorescu.

Noul ministru al Educației ar urma să fie stabilit luni, 3 octombrie, în ședința PNL. În prezent, șefia interimară a Ministerului Educației este asigurată de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Sorin Cimpeanu, #reintoarcere CNR, #consiliul national al rectorilor, #sustinere rectori , #stiri invatamant