Sorin Cîmpeanu, criticat de George Simion la audieri că l-a lăsat pe Arafat să ia decizii în educație. Ministrul a primit însă aviz pozitiv

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 12:35
1692 citiri
Sorin Cîmpeanu, criticat de George Simion la audieri că l-a lăsat pe Arafat să ia decizii în educație. Ministrul a primit însă aviz pozitiv
Ministrul interimar al Educației Sorin Cîmpeanu a primit aviz positiv pentru continuarea mandatului FOTO Facebook / Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educației Sorin Cîmpeanu a fost audiat miercuri, 24 noiembrie, pentru un nou mandat în fruntea ministerului. Acesta a primit aviz pozitiv în cadrul comisiilor de specialitate, deși a primit mai multe critici pe motiv că i-ar fi permis secretarului de stat din MAI Raed Arafat să ia decizii pentru învățământ.

În prezentarea făcută în faţa Comisiei de învăţământ, în cadrul audierilor pentru viitorul Executiv, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut un scurt bilanţ al mandatului său la acest minister din ultimele luni, subliniind eforturile pentru menţinerea şcolilor deschise în perioada pandemiei şi punând accent pe sumele acordate ori negociate a fi alocate pentru finanţarea acestui sistem în ultima perioadă.

„Nu ştiu câte realizări au fost în această perioadă, dar efortul principal a fost pentru menţinerea şcolilor deschise. (...) Prezenţa fizică a fost obiectivul major al acestui mandat”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul audierilor care au loc, miercuri la Parlament.

Acesta a subliniat că o altă realizare o constituie iniţierea concursurilor pentru posturile de directori ai şcolilor din sistemul public de educaţie. Cîmpeanu a evidenţiat şi suma mare prevăzută pentru domeniul educaţiei în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi majorarea sumelor alocate burselor pentru elevi.

„Sunt lucruri clare, sunt fapte, sunt departe de a acoperi orizontul aşteptărilor în domeniul educaţiei care pe bună dreptate este foarte mare. Ne punem speranţe în programul de guvernare (...) este vorba despre valorile pe care trebuie să se axeze sistemul de educaţie”, a declarat ministrul desemnat.

În condiţiile în care în cadrul audierii în care i s-a cerut să fie „succint”, fiind întrerupt de către preşedintele comisiei, fostul ministru al Educaţiei Monica Anisie, Sorin Cîmpeanu nu a terminat de prezentat programul de guvernare pentru domeniul pentru care este din nou propus.

Prezentat de către Monica Anisie drept „Eugen Simion”, liderul AUR, George Simion, l-a criticat pe ministru pe motiv că a „primit ordine de la domnul Arafat”, acesta arătând că „trebuie să ne hotărâm cine conduce acolo, la Ministerul Educaţiei, domnul Arafat sau domnul Cîmpeanu, până acum domnul Arafat a avut ultimul cuvânt şi nu am văzut cadru legal pentru asta”, a afirmat George Simion.

Cîmpeanu a menţionat, în cadrul audierilor, imediat după instalarea Guvernului va cere premierului constituirea unui grup de lucru care să începe la un pachet legislativ pe educaţie, dar şi că va pleda pentru alocarea cel puţin a patru procente din PIB domeniului educaţiei încă din anul 2022.

La finalul audierilor, Cîmpeanu a fost avizat favorabil.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sorin Cimpeanu, #ministrul Educatiei, #audiere ministri, #guvernul ciuca, #alianta PNL PSD , #stiri Sorin Cimpeanu