Guvernul va da curând OUG pentru cursuri online în universități. Anunțul de ultimă oră al lui Sorin Cîmpeanu

Sambata, 21 Mai 2022, ora 13:46 3730 citiri
O ordinanță de urgență va crea cadrul desfășurării cursurilor online din uiversități. FOTO: Sorin Cimpeanu / Facebook

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că Executivul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

„Sunt sigur că miercuri (n.r.- 25 mai), în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (...) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară – în funcţie de specificul fiecărui domeniu: medicină, socio-umane, inginerie – va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dintre activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România.

Ministrul a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitates – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar –, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a adăugat Cîmpeanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News