Noul premier interimar, ridicat in slavi de seful de partid

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 12:56
6257 citiri
Noul premier interimar, ridicat in slavi de seful de partid
Foto: Facebook/Sorin Cimpeanu

Co-presedintele ALDE Daniel Constantin considera ca desemnarea lui Sorin Cimpeanu pentru functia de premier interimar este "o propunere excelenta".

"Sorin Cimpeanu este o propunere excelenta, o personalitate de o calitate morala si profesionala incontestabila. Noi, cei din ALDE, suntem de parere ca profesorul Sorin Cimpeanu poate face fata cu brio acestei perioade de interimat al Guvernului", a scris pe Facebook Daniel Constantin.

Acesta a precizat ca ALDE sustine identificarea unei solutii politice pentru un guvern stabil, dupa ce co-presedintele formatiunii Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca ALDE nu este de acord cu propunerea PNL de a organiza alegeri anticipate.

PSD si ALDE nu vor alegeri anticipate: Ar fi o paralizie a institutiilor statului

"Consideram ca situatia in care ne aflam in acest moment impune multa intelepciune si nu trebuie sa punem in pericol intregul parcurs al Romaniei din ultimii ani, parcurs care, stim cu totii, ca a reprezentat o perioada de crestere economica.

Identificarea unei solutii politice pentru un guvern stabil reprezinta o urgenta pe care ALDE o intelege si se angajeaza in acest proces", a mai notat Constantin.

La randul sau, Sorin Cimpeanu este "mandru pentru functia acordata de presedintele Romaniei".

"Va multumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase primite de la dumnevoastra. Sunt mandru pentru functia acordata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Eu nu promit, eu doar fac! Impreuna spre o Romanie mai buna", a scris pe Facebook Sorin Cimpeanu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi dimineata ca a acceptat demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului si ca a ales si un premier interimar.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Astfel, ministrul Educatiei si vicepresedintele ALDE, Sorin Cimpeanu, va asigura interimatul pana cand se va decide structura noului Executiv in urma consultarilor ce vor avea loc zilele acestea. Victor Ponta inaintase si el o propunere de premier interimar, ministrul Apararii, Mircea Dusa, insa se pare ca nu a fost pe placul sefului statului.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Daniel Constantin Cimpeanu, #Cimpeanu premier interimar , #premier interimar