Explozie la o moara din Brasov: Cati bani de Guvernul pentru familia angajatului mort

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 14:06
2735 citiri
Explozie la o moara din Brasov: Cati bani de Guvernul pentru familia angajatului mort
Foto: Digi Sport (Arhiva)

Guvernul a adoptat, miercuri, acordarea unui ajutor de urgenta in valoare de 5.000 de lei pentru familia persoanei care a murit in urma exploziei produsa la o moara Sapte Spice din Brasov.

Informatia a fost transmisa intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Explozia din data de 5 noiembrie 2015 a afectat alte 5 persoane, care au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Brasov, la sectia de Chirurgie plastica. Doua dintre acestea se afla in stare grava dupa ce au suferit arsuri ale cailor respiratorii", a mai transmis Guvernul.

Explozie la o moara din Brasov: Ce masuri de securitate a muncii lua compania

Politia si Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov au deschis un dosar penal in rem in acest caz, luand in calcul, la acest moment, cinci infractiuni, cu mentiunea ca pot fi adaugate si altele, pe masura ce ancheta inainteaza: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, distrugere, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre angajator si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre angajati.

Explozie la o moara din Brasov: S-a deschis dosar penal

Instruire SSM

Sapte Spice a transmis, saptamana trecuta, ca fumatul este interzis in incinta, acest lucru fiind semnalizat vizibil. Exista locuri amenajate pentru fumatori, dar in exterior. Reprezentantii companiei au mentionat ca incalcarea regulilor de siguranta se sanctioneaza drastic, mergandu-se pana la desfacerea contractului de munca.

Mai mult, la punctul de lucru de la Brasov este functionala o instalatie de detectie si semnalizare de incendii, iar pompele de la sistemul de hidranti dispun de alimentare dubla cu energie si au functionat normal, permitand stingerea rapida a incendiului, potrivit unui comunicat remis vineri.

Managerul Securitate Santate Munca (SSM) regional al companiei a confirmat ca pentru toate persoanele angajate la punctul de lucru de la Brasov s-a facut instruirea de SSM la angajare, aceasta fiind urmata de instructaje periodice, o data la trei luni.

"La angajare, fiecare salariat face 8 ore de instruire coordonata de catre Managerul SSM (Securitate Santate Munca). Managerul SSM regional al companiei confirma ca pentru toate persoanele angajate la punctul de lucru de la Brasov s-a facut instruirea SSM, care a fost urmata de testare scrisa si acordare de calificativ", se arata in comunicat.

Explozie la o moara din Brasov: O persoana a murit, 5 raman internate - UPDATE (Video)

In urma exploziei de la Sapte Spice, sase persoane au fost ranite si transportate la spital, dintre care una, un barbat de 31 de ani, a murit pe masa de operatie la Spitalul Judetean Brasov. Barbatul era cel care a ramas prins sub daramaturi si care a suferit traumatisme craniene foarte grave.

C.P.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#bani Guvern explozie Brasov, #bani explozie moara Brasov, #victime explozie moara Brasov, #explozie moara Brasov , #premier interimar