Consiliul National al Rectorilor se retrage din organizatia lui Cumpanasu UPDATE Si Consortiul Universitaria

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 19:16
9377 citiri
Consiliul National al Rectorilor se retrage din organizatia lui Cumpanasu UPDATE Si Consortiul Universitaria
Foto: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

Consiliul National al Rectorilor (CNR), care reuneste rectorii tuturor universitatilor din Romania, a anuntat ca se retrage din organizatia lui Alexandru Cumpanasu.

CNR a transmis, intr-un comunicat de presa semnat de Sorin Cimpeanu (presedintele consiliului si rector al Universitatii de Stiinte Agronomice) ca se suspenda pe termen neliminat din Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) pentru a pastra universitatile "in afara jocului politic". Ironic, insa, comunicatul a fost publicat pe site-ul Pro Romania, formatiune din care Cimpeanu face parte.

Amintim ca Alexandru Cumpanasu a anuntat ca vrea sa candideze la alegerile pentru presedintia Romaniei si a inceput deja sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare, in timp ce Pro Romania il sustine pentru Cotroceni pe Mircea Diaconu.

"Am fost alaturi in proiectul Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei pentru ca am crezut si credem ca, impreuna putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari si mai angajati in modernizarea Romaniei. Cu toate acestea, suntem nevoiti sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR", a declarat Cimpeanu.

In comunicat se precizeaza ca CNR este cea de-a doua institutie care se delimiteaza de Cumpanasu, despre care spun ca este "abonat la bani publici".

"In iulie, imediat dupa ce Cumpanasu a incercat sa monopolizeze dezbaterea publica pe tema tragediei din Caracal, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a anuntat intr-un comunicat de presa ca se retrage din Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR), dezavuand comportamentul lui Cumpanasu", se arata in comunicat.

Cimpeanu a multumit CNMR pentru colaborarea avuta, dar a precizat ca "dorim sa pastram universitatile in afara jocului politic! Suspendarea noastra este ferma, neechivoca si pe termen nelimitat!".

UPDATE

Si Consortiul Universitaria anunta retragerea din Coalitia condusa de Cumpanasu

Si Consortiul Universitaria, din care fac parte mai multe universitati din tara, a anuntat, luni, retragerea din CNMR.

"Consortiul Universitaria nu colaboreaza cu Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei. Astfel, universitatile membre ale Consortiului, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, anunta retragerea din CNMR", se arata in comunicatul citat.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Consiliu Rectorilor retragere Cumpanasu, #Cumpanasu alegeri prezidentiale , #stiri Sorin Cimpeanu