Consiliul National al Elevilor dezaproba ideea de a merge la scoala in scenariul rosu cei din clasele terminale

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 15:50
2007 citiri
Consiliul National al Elevilor dezaproba ideea de a merge la scoala in scenariul rosu cei din clasele terminale
Copii la ore de curs/Imagine de arhiva

Consiliul National al Elevilor a anuntat ca dezaproba ideea ca tinerii din clasele terminale sa mearga la scoala in conditiile in care localitatea in care invata se afla in scenariul rosu si solicita ca acestia si parintii sa isi exprime optiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca ia in calcul ca elevii din clasa a VIII-a si clasa a XII-a sa mearga la cursuri in format fizic, chiar daca scoala este incadrata in scenariul rosu de functionare.

"Conform rezultatelor ultimei consultari lansate de Consiliul National al Elevilor, in care peste 750 de unitati de invatamant au furnizat informatii despre masurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre scoli nu dispun de dotari sanitare de baza (apa curenta, sapun, hartie igienica), iar 43,4% dintre salile de clasa nu sunt aerisite si dezinfectate in mod corespunzator.

In acest context, Consiliul National al Elevilor dezaproba ideea impunerii obligativitatii elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a de a merge fizic la scoala intr-un context cu risc ridicat de infectare si, astfel, solicita Ministerului Educatiei sa adopte o masura prin care elevii si parintii sa isi exprime optiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor, in localitatile unde se aplica scenariul rosu", se arata intr-un comunicat al organizatiei transmis duminica.

Potrivit CNE, este important ca fiecare elev major sau parinte sa poata decide, de la caz la caz, indiferent de scenariul in care este incadrata scoala, modul de desfasurare a cursurilor.

"Consideram ca, in eventualitatea in care o localitate intra in scenariul rosu, din cauza numarului mare de infectari, elevii majori sau parintii elevilor minori sunt indreptatiti sa aleaga daca vor sau nu sa se expuna riscului de infectare. E absurd sa impui acestora sa ramana la scoala si sa inchizi ochii in fata unui pericol semnificativ", a declarat Rares Voicu, presedintele Consiliului National al Elevilor, citat in comunicat.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, sambata seara, 27 februarie, la Realitatea Plus, ca regulile de distantare si prudenta trebuie pastrate in continuare cu sfintenie in scoli, insa elevii din clasele terminale trebuie sa mearga fizic la cursuri.

"Pentru acele scoli care vor intra in scenariul rosu si care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a si a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt in masura sa aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educatiei le va face, ca macar elevii claselor a VIII-a si a XII-a sa poata sa mearga la scoala pentru ca vor avea examene nationale. Examenele nationale vor fi cu prezenta fizica, deci vor trebui sa fie foarte bine pregatiti", a spus Sorin Cimpeanu.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#consiliul elevilor, #Sorin Cimpeanu, #educatie, #scoala, #Covid 19, #pandemie coronavirus Romania , #stiri Sorin Cimpeanu