Mircea Basescu vorbea cu Sorin Blejnar despre ajutorul pentru "un prieten" - stenograme

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 23:20
5445 citiri
Mircea Basescu vorbea cu Sorin Blejnar despre ajutorul pentru "un prieten" - stenograme
Foto: Antena 3

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au interceptat mai multe discutii intre Mircea Basescu, fratele presedintelui, si Sorin Blejnar, fostul sef de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care este acuzat intr-un dosar de sprijinirea unui grup infractional.

Potrivit acestor interceptari, Mircea Basescu intervenea pe langa Sorin Blejnar pentru a se interesa de "un prieten", dezvaluie Antena 3.

Convorbirea intre Mircea Basescu si Sorin Blejnar

Mircea Basescu: Mircea Basescu va deranjeaza.

Sorin Blejnar: Stiu, stiu.

Mircea Basescu: Ce mai faceti?

Sorin Blejnar: Pe aici, pe la institutie, semnez tot felul de hartii.

Mircea Basescu: Asa, tovarase, nu ne lasam. Dar ca sa nu ne pierdem timpu'...

Sorin Blejnar: Sa nu iesim din rutina.

Mircea Basescu: Da'. Ce facem cu prietenul meu?

Sorin Blejnar: Stam pe loc tot asa. Tot cum a fost, asa ramane.

Mircea Basescu: Aoleu! Nasol!

Sorin Blejnar: E mai bine pentru el si pentru noi! S-au complicat lucrurile!

Sorin Blejnar sustine ca prietenul despre care vorbeste Mircea Basescu nu are niciun fel de legatura cu Fiscul, fiind vorba de o chestiune personala.

"Cu Mircea Basescu vorbesc cam de 3-4 ori pe an. Sotia mea e din Mangalia, dumnealui din Constanta. Este vorba de cineva din zona Constantei, care nu munceste in zona fiscala sau a vamilor si nici nu a facut-o, este vorba despre o persoana care nu are legatura cu functia mea", a declarat Blejnar, la Romania TV.

In plus, fostul sef al ANAF a precizat ca presa a dezvaluit trunchiat respectiva convorbire telefonica, acuzandu-l pe procurorul care instrumenteaza cazul impotriva sa, procuror care ar fi copilot de curse al premierului Victor Ponta.

"Cand este un conflict de notorietate, conflictul pe care Victor Ponta il are cu mine, un procuror, 'copilotru' de curse al sau, da convorbiri trunchiate", a atacat fostul sef ANAF.

Blejnar mai sustine ca procurorul cu pricina a fost detasat la Vama in perioada 2007-2009. Apoi, chiar de el l-a indepartat dupa ce a descoperit ca ar fi falsificat documente secrete cu semnatura lui Virgil Ardelean, impreuna cu nasul sau de cununie, un colonel SRI pe nume Diaconu.

"In 2010, l-am reclamat la CSM pe acest golan, ca este un procuror golan, deoarece in carciumile din Brasov cum o sa ma aresteze pe mine cand nu o sa mai fie cine stie la putere", a mai spus Blejnar.

Si Mircea Basescu a subliniat, tot la Romania TV, ca nici nu isi mai aminteste respectiva discutie din stenograme pentru ca nu este redata complet, insa este sigur ca acea conversatie cu Sorin Blejnar nu putea avea legatura cu activitatea acestuia la Fisc.

Blejnar, acuzat ca a sprijinit un grup infractionist

Potrivit DNA, in perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

El este cercetat intr-un dosar in care mai sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Basescu intervenea Sorin Blejnar, #Mircea Basescu discutii Sorin Blejnar, #Mircea Basescu discutii Blejnar, #Mircea Basescu convorbire Sorin Blejnar , #ANAF
Comentarii