Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru luare de mita (Video)

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 00:35
8372 citiri
Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru luare de mita (Video)
Foto: presalocala.com

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj Napoca au aprobat joi dupa miezul noptii solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu pentru 29 de zile.

Odata cu edilul, a fost arestat si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia.

Avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, a declarat ca a depus deja recurs si in maximum 3 zile se va judeca si acesta.

Aparatorul primarului PDL din Cluj asteapta cu nerabdare sa vada motivatia instantei la arestare pentru ca, potrivit lui, nu exista probe, ci doar o declaratie de invinuit, respectiv autodenuntul unei femei de afaceri, care il acuza pe edil ca ar fi incasat mita.

Femeia de afaceri Aspazia Droniuc a denuntat inclusiv presupusa spaga luata de Apostu de la un cultivator de pepeni din Dabuleni, judetul Dolj.

Aceasta sustine ca i-ar fi dat personal 49.000 de euro lui Apostu.

Povestea unei judecati pana in miez de noapte

Sedinta de judecata a fost programata pentru ora 18.30, dupa ce judecatorul desemnat initial sa judece cererea de arestare preventiva a cerut inlocuirea sa, invocand motive personale. Cererea a fost acceptata si a fost desemnat un nou judecator - magistratul Ioana Morar, al carei conducator de doctorat este chiar Gheorghita Mateut, avocatul lui Apostu.

Judecata s-a incheiat in jurul orei 23, iar apoi judecatorul s-a retras sa delibereze.

Dupa ce a expirat ordonanta de retinere pe numele sau, desi era liber sa plece acasa inca de la ora 20.50, Sorin Apostu a decis sa ramana la Curtea de Apel pentru a-si afla soarta.

Avocatii edilului au cerut ca acesta sa fie cercetat in libertate, invocand vicii de procedura. Aparatorii lui Apostu spun ca urmarirea penala a fost declansata pe 8 noiembrie, cu o zi inainte de perchezitiile de la biroul primarului.

Si dupa aflarea deciziei de arestare, Gheorghita Mateut a declarat jurnalistilor ca nu intelege cum a luat judecatorul aceasta hotarare pentru ca nu exista probe la dosar care sa justifice aceasta masura de privare de libertate.

Acuzatiile din dosar

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore miercuri seara, el fiind acuzat de luare de mita.

Sorin Apostu lua mita excursii in Dubai si haine pentru sotie

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a respins speculatiile aparute joi in presa, potrivit carora ar exista o conexiune intre cazul Sorin Apostu si cel al altui client al sau, Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, arestat pentru luare de mita.

Oltean, despre Apostu: Situatie dezastruoasa pentru PDL. DNA i-a luat la rand

Ca urmare a acuzatiilor ce i se aduc, Sorin Apostu risca atat pierderea fotoliului de primar al municipiului, cat si excluderea din PDL. Deja Radu Berceanu a anuntat ca Apostu este suspendat din partid, iar in caz de arestare va fi dat afara.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Sorin Apostu arestat, #Apostu DNA, #primar Cluj arestat mita, #Sorin Apostu , #arestat