La 33 de ani, Sorana Cîrstea are în față ”meciul vieții”, cu o adversară mai slab cotată

Joi, 22 Februarie 2024, ora 15:51
2375 citiri
La 33 de ani, Sorana Cîrstea are în față ”meciul vieții”, cu o adversară mai slab cotată
Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a reuşit o victorie de senzaţie în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (7/1), 6-2, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 3.211.715 dolari.

Cîrstea (33 ani, 22 WTA) s-a impus după două ore şi 41 de minute, într-un meci în care a avut o revenire spectaculoasă şi a salvat şase mingi de meci.

După ce a pierdut primul set fără drept de apel, 2-6, Cîrstea a fost condusă de Vondrousova (24 ani), numărul opt mondial, cu 5-1 actul secund. Cîrstea şi-a făcut serviciul şi a jucat tot mai bine, reuşind un prim break, după ce nu reuşise să fructifice niciuna din cele opt mingi de break pe care şi le crease anterior. Punct cu punct, românca şi-a construit un ''comeback'' memorabil şi a egalat, 5-5. Vondrousova a câştigat din nou contra serviciului, dar Sorana a mai făcut un break, salvând a şasea minge de meci, astfel că a dus lupta în tiebreak. Cîrstea a dominat clar şi s-a impus cu 7-1.

Românca a început în forţă şi setul decisiv, cu break, apoi s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a făcut şi al doilea break, încheind cu 6-2 după ce a anulat două şanse de break ale adversarei.

Cîrstea, care în meciurile anterioare a servit 18 aşi (cu Sofia Kenin), 8 (cu Veronika Kudermetova) şi 5 (cu Donna Vekic), a încheiat cu 7 aşi şi o singură dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut 5 aşi şi 6 duble greşeli.

Sorana Cîrstea are acum 3-1 în meciurile directe cu Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon, pe care a învins-o în 2022 în primul tur la Sankt Petersburg, cu 7-5, 3-6, 6-4, şi anul trecut în optimi la Miami, cu 7-6 (7/3), 6-4. Cehoaica a câştigat prima lor confruntare, în 2021, în turul al treilea la Australian Open, cu 6-2, 6-4.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 158.944 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, care a beneficiat, joi, de retragerea adversarei sale, kazaha Elena Rîbakina.

Paolini (28 ani, 26 WTA) a câştigat ambele confruntări cu Cîrstea, în 2021, în sferturi la Portoroz, cu 6-4, 4-6, 6-1, şi anul trecut în primul tur la Roland Garros, cu 7-5, 2-6, 6-2.

Pentru Sorana Cîrstea urmează vineri ”meciul vieții”, ținând cont că o calificare în finală la Dubai o va propulsa în premieră în Top 20 modial, la 33 de ani (în ierarhia live e acum pe 21, cel mai bun loc ocupat de ea vreodată). Mai precis, dacă trece și de Paolini, românca va ocupa începând de luni locul 15 WTA.

În schimb, cu un eșec, Sorana Cîrstea va fi depășită chiar de către Paolini și va rămâne pe poziția 22.

Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Franţuzoaica Alizé Cornet se va retrage după Openul Franţei, a anunţat la Canal+, sâmbătă seara. Aflată pe locul 11 în lume în 2009, Alizé Cornet şi-a lăsat amprenta asupra tenisului...
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
#Sorana Cirstea, #wta, #Dubai, #semifinale , #stiri tenis