Prăbușire în clasament pentru Sorana Cîrstea după Australian Open. Pe ce loc a coborât românca

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 18:33
2571 citiri
Prăbușire în clasament pentru Sorana Cîrstea după Australian Open. Pe ce loc a coborât românca
Sorana Cîrstea

Jucătoarea română Sorana Cîrstea a fost învinsă de kazaha Iulia Putinţeva cu 2-6, 6-4, 6-3, marţi, la Melbourne, în prima rundă a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Cîrstea (32 ani, 42 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de joc efectiv (1 h 51 min).

Românca a dominat primul set, adjudecat cu 6-2, dar ploaia a întrerupt jocul în actul secund, la 2-1 pentru Cîrstea şi 15-15, schimbând dinamica întâlnirii. La reluarea partidei, Putinţeva (28 ani, 47 WTA) a reuşit un break la 2-2, decisiv pentru desfăşurarea setului secund, câştigat cu 6-4. În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Putinţeva a câştigat din nou contra serviciului, pentru a încheia cu un nou break. Cîrstea a câştigat doar două puncte din ultimele 12 jucate.

Din punct de vedere statistic, situaţia a fost echilibrată, fiecare jucătoare având câte 19 winners (mingi direct câştigătoare), în timp ce la erori neforţate, Cîrstea a încheiat cu 32, iar Putinţeva cu 30.

La mingile de break a existat o diferenţă majoră, kazaha fructificând 5 din 5, în timp ce Cîrstea a avut o procentaj modest de 33% (4/12).

Putinţeva conduce acum cu 4-2 în meciurile directe, având trei victorii consecutive.

Cîrstea s-a ales cu un cec de 106.250 de dolari australieni şi 10 puncte WTA pentru participare, cea mai slabă pentru ea la Melbourne din ultimii patru ani, anul trecut ajungând până în optimi.

Ca urmare, după Australian Open, Sorana Cîrstea va ieși după foarte mult timp din Top 50 mondial, ea aflându-se provizoriu, în ierarhia live, pe locul 57.

Din cinci jucătoare aflate pe tabloul principal de simplu la Australian Open, România a mai rămas cu două, Patricia Ţig, programată să joace marţi, contra chinezoaicei Shuai Zhang, şi Irina Begu, care o va înfrunta miercuri pe americanca Elizabeth Mandlik. Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Sorana Cîrstea au pierdut în primul tur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Simona Halep a suferit o nouă cădere, de două...
Sorana Cîrstea și-a aflat prima adversară la WTA Stuttgart, turneul care a ignorat-o pe Simona Halep
Sorana Cîrstea și-a aflat prima adversară la WTA Stuttgart, turneul care a ignorat-o pe Simona Halep
Sorana Cîrstea (locul 29 mondial) este singura româncă prezentă pe tabloul turneului WTA 500 de la Stuttgart, în Germania, programat săptămâna viitoare. Organizatorii de la Stuttgart au...
#Sorana Cirstea, #clasament, #wta, #prabusire , #stiri Sorana Cirstea