Povestea unui meci catastrofal pentru Sorana Cîrstea la Wimbledon. Cât de aproape a fost românca de victorie

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 19:18
4769 citiri
Povestea unui meci catastrofal pentru Sorana Cîrstea la Wimbledon. Cât de aproape a fost românca de victorie
Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă neaşteptat de germanca Tatjana Maria, cu scorul de 6-3, 1-6, 7-5, miercuri, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Cîrstea (32 ani, 32 WTA) s-a înclinat după un meci de două ore şi 10 minute în care a avut o evoluţie oscilantă.

Începutul de meci a fost catastrofal, Maria (34 ani, 103 WTA) conducând la un moment dat cu 5-0. Cîrstea a avut o revenire, concretizată în trei ghemuri consecutive, dar Tatjana Maria a câştigat setul cu 6-3.

Cîrstea a confirmat revirimentul şi a luat setul secund cu un sec 6-1.

Românca a început în forţă şi setul decisiv, conducând cu 3-0, însă a început să greşească tot mai mult şi a fost egalată, 3-3. Cîrstea a mai reuşit un break (4-3), dar imediat Maria a câştigat şi ea contra serviciului (4-4). Cîrstea a pierdut meciul pe serviciul său (5-7).

Cîrstea, care anul trecut a ajuns până în setul al treilea la All England Club, a avut un procentaj mai mic la mingile de break fructificate, a dominat la mingile direct câştigătoare, 36-17, dar a făcut multe erori neforţate (34-18), fiind depăşită de Maria cu doar un punct la total, 89-88.

De remarcat că Sorana Cîrstea o învinsese pe Tatjana Maria în toate cele trei meciuri directe de până acum, cel mai recent luna trecută, în primul tur la Roland Garros, cu 6-3, 6-3.

Cîrstea s-a ales cu un cec de 78.000 de lire sterline.

Tot miercuri, în primul tur la dublu, perechea româno-georgiană Irina Bara/Ekaterine Gorgodze a fost învinsă de cuplul american Danielle Collins/Desirae Krawczyk cu 6-3, 6-2, în 69 de minute.

Bara şi Gorgodze vor împărţi un cec de 12.500 de lire sterline.

Câți bani și-a asigurat Sorana Cîrstea prin victoria uriașă de la Miami
Câți bani și-a asigurat Sorana Cîrstea prin victoria uriașă de la Miami
Sorana Cîrstea (locul 24 WTA) a reușit o partidă perfectă contra lui Sloane Stephens (locul 41 WTA) în turul al doilea de la Miami Open, turneu de categorie WTA 1000. După ce partida a...
Victorie mare pentru cea mai valoroasă jucătoare de ping pong din România
Victorie mare pentru cea mai valoroasă jucătoare de ping pong din România
Bernadette Szocs (locul 9 mondial) a eliminat-o pe sportiva aflată pe locul 10 mondial, Adriana Diaz (Puerto Rico), vineri, la WTT Champions Incheon 2024, din Coreea de Sud. Bernadette a...
#Sorana Cirstea, #wimbledon, #meci, #victorie , #stiri Sorana Cirstea