Ruxandra Dragomir: "Pe Sorana o vedeam numărul unu, nu pe Simona" Unde s-a făcut diferența între cele două jucătoare

Luni, 14 Martie 2022, ora 15:22 5353 citiri
Sorana Cîrstea și Simona Halep

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor confrunta în optimile Indian Wells, de pe poziții apropiate în clasamentul WTA - 26, respectiv 27.

Indiferent de rezultat, Simona Halep va rămâne liderul unei generații de excepție din care mai fac parte Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu sau Raluca Olaru.

Înainte ca Simona să explodeze, mulți dintre specialiști considerau că Sorana are șansele cele mai mari să ajungă în vârf.

Ruxandra Dragomir, fost președinte al Federației Române de Tenis, a declarat într-un interviu acordat Adevărul: "Tenisul feminin a stat dintotdeauna destul de bine și trebuie să amintesc o generaţie de aur, aşa cum ne place nouă să o numim, a Virginiei Ruzici, Florenţei Mihai şi a Marianei Simionescu, în urmă cu foarte mult timp. După aceasta a fost o pauză destul de mare şi a venit generaţia Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir, Cătălina Cristea, chiar şi Raluca Sandu care, din păcate, s-a lăsat destul de devreme, apoi a fost din nou o pauză, iar acum avem cea mai bună generaţie din toate timpurile - cea a Simonei Halep.

Trebuie să menţionez că prima care a pătruns în circuitul de top WTA a fost Sorana Cîrstea, ea a ajuns undeva în jur de locul 20, după care o accidentare şi o nesiguranţă de sine sau poate o emoţie prea puternică nu a lăsat-o să facă pasul acela spre numărul 1, aşa cum îmi imaginam eu. Iată că a venit Simona Halep şi, spre surprinderea noastră, a tuturor specialiştilor din tenis, a fost cea care a făcut istorie.

Eu am avut aşteptări foarte mari de la Sorana Cîrstea, pentru că, la vremea respectivă, era singura care completa pachetul incredibil, de jucătoare de top - înălţimea necesară, loviturile perfecte, atitudine, şarm, carismă - necesare pentru a ajunge numărul 1, dar probabil nu a reuşit să treacă acel prag emoţional şi mentalul şi-a spus cuvântul împotriva ei şi a ţinut-o puţin în spate".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News