Sonia Ursu atacă un nou record, în cea mai veche competiție de baschet 3x3

Joi, 11 Mai 2023, ora 21:30
2063 citiri
Sonia Ursu atacă un nou record, în cea mai veche competiție de baschet 3x3
Sonia Ursu are un procent impresionant de titluri FOTO facebook

Sezonul 2023 al circuitului de baschet 3x3 Sport Arena Streetball va debuta în perioada 12-14 mai cu turneul ce va avea loc la baza sportivă Poli Arena, din Universitatea Politehnică București. După ce a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice la Tokyo 2020, baschetul 3x3 se află în plin sezon de calificare pentru ediția de la Paris 2024.

Sport Arena Streetball, competiția care a definit modul în care se joacă baschet 3x3 nu doar în România ci și la nivel global a ajuns la sezonul cu numărul 18 și își va sărbători majoratul cu cinci etape în București, pe terenurile din Politehnică, din mai până în august și o finală la Constanța, în luna septembrie. De la debutul care a avut loc în 2005, singurul an în care Sport Arena Streetball nu s-a desfășurat a fost 2020, în condițiile pandemiei de Covid 19.

Turneul de debut va aduce la start 500 de jucători, cu un record de participare la categoria sub 14 ani băieți, unde s-au înscris nu mai puțin de 27 de echipe (peste 100 de jucători).

Pentru prima oară în istoria Sport Arena Streetball vor fi acordate premii în bani la toate categoriile de vârstă, nu doar la Open Masculin. Valoarea totală a premiilor, care include și produse oferite de către partenerii competiției, depășește 10.000 de euro.

Sonia Ursu – record impresionant în turneele Sport Arena Streetball

Sonia Ursu, componentă a naționalei feminine care a reprezentat România la Tokyo 2020, încearcă să-și conducă echipa, Agro Squad, către un nou titlul la Sport Arena Streetball. Ursu este una dintre cele mai prolifice jucătoare din istoria competiției cu 13 titluri câștigate din 14 participări, având o rată de succes de 93 la sută.

La Open Masculin, CSM Constanța este mare favorită, având în componență trei dintre jucătorii cu care a evoluat anul trecut în circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour. Alături de Vlad Corpodean, Mario Lazăr și Andrei Oprean, toți trei prezenți pe teren anul trecut la Mastersul de la Utrecht, va evolua Vitalie Bălan.

Toți jucătorii care participă la turneele de baschet 3x3 desfășurate sub egida FIBA 3x3 primesc puncte în clasamentul mondial, în funcție de categoria și de nivelul turneului la care participă. Aceste puncte sunt contabilizate și în clasamentul mondial pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 precum și la turneele de calificare pentru JO.

Turneele Sport Arena Streetball sunt adevărate festivaluri urbane de sport, care includ pe lângă meciurile de baschet 3x3 numeroase concursuri pentru public, momente de entertainment și invitați speciali, zona de gaming și food court.

Turneele Sport Arena Streetball sunt deschise și jucătorilor din afara țării, cu mențiunea că în cazul participării la categoria Open Masculin, echipele care au în alcătuire jucători străini nu se vor putea califica pentru finala de la Constanța. Campioana Sport Arena Streetball 2023 la categoria Open Masculin va reprezenta România în FIBA 3x3 World Tour, la Mastersul de la Amsterdam (6-7 Octombrie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
#Sonia ursu, #baschet, #3x3, #procent, #sezon, #Streetball Arena, #Romania, #politehnica , #stiri din sport