Bărbatul de 41 de ani care nu are loc de muncă, nici economii și se bazează pe părinții săi: "Oferă o realitate concretă". De ce refuză să lucreze

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 04:06
6678 citiri
Bărbatul de 41 de ani care nu are loc de muncă, nici economii și se bazează pe părinții săi: "Oferă o realitate concretă". De ce refuză să lucreze
Bărbat care lenevește pe canapea FOTO Pixabay

Problemele financiare apar de obicei din cauza unor situații personale sau profesionale. Uneori, însă, aceste dificultăți pot fi pur și simplu legate de orgoliu.

Într-un episod al emisiunii de pe YouTube a lui Caleb Hammer, "Audit Financiar", Brent, în vârstă de 41 de ani din Auston, Texas, a dezvăluit că nu are un loc de muncă stabil, nici economii și se bazează pe părinții săi să plătească chiria. Totuși, el refuză să accepte un loc de muncă pe care îl consideră 'sub demnitatea' lui.

"Te porți ca un copil", i-a spus Hammer după ce Brent a mărturisit că a refuzat un loc de muncă la un restaurant fast food.

"De ce nu accepți locurile de muncă pe care le consideri puțin sub nivelul tău?"

"Am căzut complet"

Brent a deținut odată o agenție de publicitate despre care pretinde că genera venituri anuale de 500.000 de dolari. Totul mergea bine până când apartamentul său a luat foc. Nu avea asigurare.

"Am căzut complet," a spus el.

Brent susține că traumele l-au distras de la muncă și a fost nevoit să-și lase clienții să se îndrepte către alte agenții. De atunci a avut dificultăți să găsească un loc de muncă.

Profesioniștii cu studii superioare, precum Brent, se află într-o poziție dificilă pe piața actuală a muncii. Conform Indeed, listările pentru locurile de muncă în domeniul tehnologiei, băncilor și asigurărilor au scăzut cu 18% până la 55% anual în aprilie 2023.

Slujbele publicate în industria tehnologică și media, care se suprapun cu calificările lui Brent, au înregistrat, de asemenea, o scădere în același interval de timp, conform unei analize CBS a datelor de la Biroul de Statistică al Muncii (BLS), scrie finance.yahoo.com.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că întreaga piață a muncii este slabă. De fapt, sectorul de divertisment și ospitalitate, pe care pare să-l evite Brent, a adăugat în medie 52.000 de locuri de muncă pe lună în ultimele 12 luni, până în octombrie 2023, conform BLS. Lucrătorii cu salarii mici au avut, de asemenea, o creștere puternică a salariilor în perioada 2019-2022, conform cercetărilor realizate de Institutul de Politici Economice.

Brent ar putea câștiga bani în servicii și ospitalitate în timp ce își caută în continuare un loc de muncă mai bun, dar el refuză să facă un "pas înapoi".

"Va veni ceva mai bun și sunt sigur de asta," a spus el.

"Dacă opțiunea ta acum este nimic sau ceva, aș alege ceva. Chiar dacă acel ceva nu este absolut fantastic," a spus gazda emisiunii, Caleb Hammer.

Situația financiară

Brent spune că se bazează pe lucrări temporare și alte munci pentru venituri, dar nu este suficient pentru a plăti chiria, care este acoperită de părinții săi. Acest lucru îl încadrează într-un alt grup nefericit. Unul din patru mileniali spun că se bazează pe părinții lor pentru a-și plăti chiria, conform unui sondaj realizat de OnePoll pentru Chartway Credit Union.

Situația lui Brent este agravată de obiceiuri proaste de cheltuieli. A acumulat aproximativ 3.000 de dolari în împrumuturi pe termen scurt cu dobânzi ridicate și cumpără frecvent bilete la loterie online.

Situația este sumbră, dar nu fără speranță, cel puțin conform lui Hammer.

"Ce aș face în general ar fi să îmi găsesc un loc de muncă astăzi. Aș începe să livreze pentru Uber Eats," a spus el. "Aș lucra și un miliard de ore pe săptămână, în fiecare moment în care nu dormi."

Hammer i-a recomandat, de asemenea, să reducă cheltuielile legate de jocurile de noroc, cum ar fi biletele la loterie, și abonamentele online. Acest lucru i-ar putea oferi lui Brent o oportunitate de a-și plăti datoriile rapid și de a înceta să mai depindă de părinții săi pentru asistență financiară.

"Fără cheltuieli pentru distracție" până când datoria va fi plătită, a sugerat Hammer.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
#somer, #serviciu, #parinti, #plata, #datorii, #chirie, #angajare , #stiri sociale