Cât câștigă românii șomeri care locuiesc în Spania. Indemnizația primită de la statul spaniol este similară unui salariu de primar

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 09:33 6440 citiri
Cât câștigă românii șomeri în Spania FOTO ziarulromanesc.es

Cele mai recente cifre oferite de Ministerul Muncii din Spania indică faptul că numărul persoanelor înscrise ca șomeri în Serviciul Public de Stat este de 2.924.240 persoane.

Până de curând, Ministerul Muncii și principalele entități bancare spaniole, precum Santander, BBVA, Banco Sabadell sau CaixaBank, au convenit să avanseze încasarea indemnizațiilor și subvențiilor de șomaj până la data de 3 a fiecărei luni.

Noii șomeri români din Spania, se întreabă, în special pe grupurile de socializare câți bani vor câștiga în perioada de șomaj, scrie ziarulromanesc.es. Suma maximă va fi de 1.592,92 euro pe lună (cu doi sau mai mulți copii), iar cea minimă va fi de 540,41 euro pe lună, potritiv noticiastrabajo.

SEPE explică pe site-ul său că, pentru calcularea șomajului, este necesar să se acorde atenție la ceea ce se primește în baza de reglementare a ultimelor șase state de plată. În primele 180 de zile se va percepe 70% din baza de reglementare și, de la 181, se va primi 50%.

Pentru un salariu de 1.200 de euro pe lună, șomajul va fi de 840 de euro pe lună în primele șase luni. Ulterior, până la epuizarea indemnizației, se vor percepe 600 de euro drept șomaj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com