Ultima născocire a oamenilor lui Putin. O senatoare din Crimeea vrea ca și bărbații care nu sunt apți fizic să meargă la război

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 19:30 7184 citiri
Ieri, 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în țară FOTO Pixabay

Olga Kovitidi, senatoare din partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin propune reducerea listei afecțiunilor medicale din cauza cărora bărbații din Rusia nu pot fi înrolați la război, potrivit kommersant.ru.

Olga Kovitidi a declarat că o serie de boli care împiedică un cetățean să fie considerat apt pentru serviciul militar ar trebui să fie excluse din criteriile medicale. Vorbind despre bolile care "pot fi recunoscute ca neîmpiedicând înrolarea", ea a menționat platfusul și scolioza.

"Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile care fac ca un recrutat să nu fie apt pentru serviciu... Un număr de boli pot fi recunoscute ca neîmpiedicând recrutarea. Astăzi, Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri apți pentru serviciu", a declarat Kovitidi.

Ieri, 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în țară. Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că aceasta va afecta 300.000 de ruși.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News