Obrăznicia șoferiței care a ucis 4 oameni la Iași o costă o reîncadrare juridică istorică: omor calificat, în loc de ucidere din culpă

Joi, 11 August 2022, ora 11:07 21514 citiri
Adina Iuliana Ghervase se află în arest și neagă c-ar fi comis accidentul care a ucis patru oameni

Procurorii care cercetează accidentul rutier produs în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022 în centrul Iașiului și soldat cu moartea a patru oameni au luat o decizie radicală.

Procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul șoferiței aflate la volanul unei mașini Alfa Romeo care a lovit violent o autoutilitară a firmei Citadin, aflată în subordinea Primăriei Iași și specializată în întreținerea spațiului public. În autocamionul oprit pe marginea drumului și semnalizat corespunzător se aflau 8 muncitori, dintre care 4 au murit pe loc, iar 3 au ajuns la spital cu răni grave.

Cercetările ulterioare au relevat că șoferița, pe nume Adina Iuliana Ghervase, consumase alcool și circula cu o viteză de 145 de km/h, într-o zona cu câteva curbe strânse, în pantă, foarte aproape de centrul Iașiului. De altfel, autoutilitară lovită se afla după o astfel de curbă, iar șoferița nu a mai avut timp s-o evite din cauza vitezei și a reflexelor încetinite de alcool.

Femeia a fost găsită la câteva ore după accident, așteptând relaxată la o terasă și se află de atunci în arest preventiv, manifestând în permanență un comportament indolent.

La audierile cele mai recente ale procurorilor, Ghervase a negat inclusiv faptul că ar fi comis accidentul.

Din aceste considerente, procurorii i-au schimbat încadrarea juridică: în loc de ucidere din culpă, Adina Ghervase este cercetată acum pentru omor calificat, o decizie extrem de rară în magistratura din România. În plus, dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

"Pași către normalitate și o posibilă schimbare de paradigmă în materie de accidente auto.

Șoferița din Iași care a omorât 4 muncitori aflați la lucru este acuzată de omor calificat prin ordonanță de schimbare a încadrării juridice a faptei. Luni, 8 august, când a fost audiată, această a declarat procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași că i se pare “amuzant” ceea ce se spune despre ea și că nu dă nicio declarație fiindcă ea “nu a fost prezentă la fața locului”", arată avocatul Adrian Cuculis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News