Șofer furios pe românii care stau la curte: "Proprietatea voastră se termină la gard! Aveți grijă când ridicați ștergătoare sau faceți pene"

Joi, 11 Ianuarie 2024, ora 04:25
19327 citiri
Șofer furios pe românii care stau la curte: "Proprietatea voastră se termină la gard! Aveți grijă când ridicați ștergătoare sau faceți pene"
Semn care anunță că e interzisă parcarea FOTO / Facebook Info Trafic Cluj-Napoca

Pentru șoferii care locuiesc în orașele mari care sunt aglomerate este adesea o provocare să găsească un loc în care să lase parcată mașina fără probleme.

Un șofer din Cluj a făcut un apel public către cei care locuiesc la curte să nu mai afișeze semne care interzic parcarea în zonă în care se află casa lor, amintindu-le unde se termină proprietatea. Acesta s-a referit la cei care obișnuiesc să se răzbune dacă găsesc mașini în fața gardului.

"Un geam termopan de la proprietatea dumneavoastră costă mai mult decât o pană"

"Rog a nu se înțelege greșit postarea… Nu am nimic cu proprietarii respectivi… Am ales doar câteva poze la întâmplare… Vreau doar să explic tuturor proprietarilor de imobile care practică astfel de semne că însuși gardul pe care aplică aceste marcaje este granița între proprietatea lor și domeniul public… atâta timp cât aveți o poartă de acces știm cu toții că poartă nu e voie s-o blocăm…..în rest totul e cancan…proprietatea voastră se termină la gard! Ați înțeles? Ba mai mult, aveți grijă când ridicați ștergătoare sau faceți pene… Gândiți-vă bine că un geam termopan de la proprietatea dumneavoastră costă mai mult decât o pană…. Și totodată să vă fie rușine tuturor acelora care deși aveți spațiu în curte continuați să vă parcați mașinile în stradă ocupând locurile altora care chiar au nevoie de acel loc…", a scris acesta pe grupul Info trafic Cluj-Napoca.

"Oare cine curată iarna trotuarul de zăpadă?"

Postarea sa a stârnit o dezbatere cu opinii pro și contra.

"De acord, dar dacă este domeniu public, oare cine curată iarna trotuarul de zăpadă, toamna de frunze (dacă sunt pomi) și așa mai departe. Intră, din câte știu, în obligația celui a cărei proprietate se termină la gard.

Cât privește parcarea pe trotuar când ai curte, asta e culmea lenei, ca să nu zic a nesimțirii.

Și trotuarul este pentru pietoni, nu pentru mașini, cu semn de oprirea interzisă sau fără."

"Când ai cumpărat maşina nu ai cumpărat-o cu parcare pe trotuar, da?!

Deci, înainte să aşterni baliverne gândeşte câți pietoni trebuie să-ți ocolească ție maşina parcată iresponsabil, care nu te-ai gândit că nu vei avea unde lăsa maşina dacă o cumperi."

"Sună la poliție dacă e ilegal parcată o mașină în fața casei tale. Ce te reține? Dar nu ai voie să pui mâna pe mașină, să faci scandal sau să pui tu indicatoare cu parcarea interzisă pe gard."

"Nu tot timpul granița e gardul"

"Adică tu ai drept să ocupi spațiul public și ăla nu? Dacă te opreai la observația "nu va mai lăsați mașinile în față curții dacă tot aveți curte", era bine. Dar de fapt tu ești ofuscat că nu-ți poți lasă tu mașina pe trotuar."

"Țin să te contrazic. În Baciu, la casa părintească avem trotuarul și încă vreo 3m de teren până la stradă care sunt proprietate privată, nu domeniul public. Deci nu tot timpul granița e gardul".

"Dacă parcarea din fața locuinței e plătită?

Și cel care parchează pe locul de parcare pe care ai abonament și nici măcar nu ai lăsat in nr de tel.

Atunci ce să faci cu ștergătoarele, să le ridici sau să le rupi. Apropo de termopane."

"În unele zone se practică blocarea spațiului din fața gardului cu tot felul de obiecte grele sau voluminoase că să nu parcheze altcineva până vin proprietarii casei înapoi. În fața gardului, nu a porții. Poate face ceva în sensul acesta poliția?"

"Au trecut sărbătorile, românii își revin încet, încet la "bunătatea" obișnuită.... Nimeni nu încape de nimeni (până la Paște, acolo e o mică pauză)."

"Dacă pe trotuar rămâne cel puțin un metru până la gard e legală parcarea, dacă nu există alte semne cu parcare interzisă sau parcarea pe acostament interzisă e perfect normal. Dacă există 1 metru pentru pietoni e suficient și nu ocolești nimic. Nu mai fiți așa înțepați! Dacă nu ți-e blocat accesul la curte nu văd problema. Unii dintre voi sunteți pur și simplu răi, o răutate și un EGO de nedescris! Eul vostru nu mai încape lângă ceilalți semeni!!!".

Cât costă taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024, cum se plătește și la cât se ridică amenzile
Cât costă taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024, cum se plătește și la cât se ridică amenzile
Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă variază în funcție de categoria vehiculului și de numărul de treceri. Tarifele de trecere sunt stabilite în lei și includ TVA. Ele vor fi achitate...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#soferi, #parcare, #proprietari, #Curte, #semne, #interdictie, #razbunare , #soferi