Măsura anunțată de STB în cazul celor doi șoferi de autobuz care au umilit o tânără în scaun cu rotile: Unul i-a închis ușa în față, altul a înjurat-o

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 15:18
14327 citiri
Măsura anunțată de STB în cazul celor doi șoferi de autobuz care au umilit o tânără în scaun cu rotile: Unul i-a închis ușa în față, altul a înjurat-o
Autobuz STB FOTO Facebook/ Teo on wheels

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat primele măsuri faţă de doi şoferi care au avut un comportament nepotrivit faţă de o tânără în scaun cu rotile, se arată într-un comunicat transmis miercuri, 20 iulie.

Tânăra în scaun cu rotile a relatat pe o reţea de socializare că un şofer STB nu i-a permis accesul în autobuz, iar altul le-a adresat cuvinte jignitoare ei şi mamei ei pentru faptul că a trebuit să coboare rampa de acces.

"Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB.

Ok, ok, notat număr pentru reclamație.

Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică "însoțitorul trebuie să facă asta", și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui.

Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer "Să-mi sugi ***"", a scris tânăra pe Facebook.

"Regretăm evenimentele petrecute în cursul zilei de 18 iulie 2022, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunile Unite, unde doi şoferi STB S.A. au avut un comportament nepotrivit faţă de o tânără în scaun cu rotile. Aceste incidente pun într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi vă asigurăm că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le desfăşurăm în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană", se arată în comunicatul STB.

Având în vedere incidentele respective, la nivelul societății s-a declanșat cercetarea disciplinară a celor doi conducători de vehicule.

"Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu", au completat reprezentanţii societăţii.

Aceştia au subliniat faptul că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului.

Cristian Gațu divorțează după 53 de ani de căsnicie. Are o iubită mai tânără cu 25 de ani, văduva unui fost handbalist
Cristian Gațu divorțează după 53 de ani de căsnicie. Are o iubită mai tânără cu 25 de ani, văduva unui fost handbalist
Fostul mare handbalist Cristian Gațu, în vârstă de 78 de ani, a cerut divorțul de soția sa, Tamara, alături de care a trăit 53 de ani. Conform adevarul.ro, Gațu a pornit procesul de...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#soferi, #STB, #autobuze, #rampa, #persoane dizabilitati romania, #tanara, #umilita, #masuri , #STB