Bărbat încătușat de polițiști în fața fiicei de 10 ani. Copila a rămas plângând, în grija angajatei unui coafor VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 16:41 8109 citiri
Imagine de la locul incidentului FOTO captură video Facebook

O fetiță de 10 ani a trecut prin momente cumplite, după ce a fost martoră la scene violente, în timp ce tatăl a fost pus la pământ de polițiști şi încătușat în fața ei.

Incidentul a avut loc joi după-amiază, 26 mai, pe un bulevard din municipiul Dorohoi.

Bărbatul de 43 de ani a fost oprit de poliţişti, în trafic.

Șoferul a devenit recalcitrant când oamenii legii au vrut să-l legitimeze și să îl verifice cu aparatul etilotest, acesta acuzând că a fost provocat de atitudinea poliţiştilor, scrie Antena 3.

Scenele au fost filmate de bărbat cu telefonul mobil.

Acesta a coborât din maşină și sub privirile fetei a început să se certe cu poliţiştii, care l-au pus la pământ şi l-au încătuşat.

"Eu îmi obținusem dovada de circulație chiar joi, după redobândirea permisului de conducere. Sunt persecutat de acești polițiști. Când eram la volan m-a tras de geacă și mi-a rupt-o, încât să mă provoace să reacționez greșit.

Șase polițiști m-au înconjurat și m-au încătușat în fața copilului, care era speriat în mașină. Apoi m-au luat și dus la Poliție, în timp ce fata a rămas plângând la mașină", a povestit bărbatul.

Varianta polițiștilor

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani au transmis că măsurile luate au fost conform procedurilor legale, chiar dacă minora a rămas plângând, în grija unei angajate de la un salon de coafură din apropiere.

Femeia ar fi sunat-o pe mama copilei, care locuiește într-o localitate din apropiere de Dorohoi, aceasta ajungând după câteva zeci de minute și mai multe telefoane primite de la copil.

"La data de 26 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi, aflați in exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe Bulevardul Victoriei, un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Dorohoi, despre care aveau cunoștință ca nu deține permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta redobândise dreptul de a conduce, cu o zi în urmă, respectiv, la data de 25 mai 2022. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Ulterior testării cu aparatul alcooltest, bărbatul a devenit recalcitrant și a început să se manifeste agresiv la adresa polițiștilor, fiind imobilizat, încătușat și condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, provocare de scandal și adresare de injurii, cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.

Bărbatul de 43 de ani, a filmat acest eveniment cu telefonul mobil, postându-l ulterior pe o rețea de socializare. Precizăm faptul că în autoturism, în momentul incidentului, se afla copilul minor al bărbatului, in vârstă de 10 ani, care a fost lăsat, temporar, în grija unei cunoștințe a mamei acestuia, ce se afla în zonă în acel moment, aceasta asumându-și responsabilitatea de supraveghere a minorului până la sosirea mamei.

Ulterior, mama minorului s-a deplasat la sediul poliției, unde a discutat cu polițiștii despre împrejurările in care s-a produs incidentul la care a asistat minorul", a precizat agent principal Delia Nenișu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Potrivit polițiștilor, bărbatul era cunoscut cu antecedente penale, pentru infracțiuni de ultraj, amenințare și conducere sub influența alcoolului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News