Închisoare cu executare pentru șoferul din București care a intrat cu mașina într-un grup de copii care se jucau pe trotuar

Marti, 28 Februarie 2023, ora 03:31
5772 citiri
Închisoare cu executare pentru șoferul din București care a intrat cu mașina într-un grup de copii care se jucau pe trotuar
Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de copii care se jucau pe trotuar, condamnat Foto captura antena3.ro

Ionel Păun, tânărul de 27 de ani, din București, care a intrat cu mașina într-un grup de copii aflați pe trotuar rănind trei dintre ei, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție.

Accidentul s-a petrecut pe 21 aprilie 2022, în jurul orei 13.40, pe o stradă din Sectorul 2, în zona Tei Toboc.

Bărbatul, care nu avea permis de conducere, a fugit de la locul accidentului fără să-I peste de cei doi copii pe care i-a rănit.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Ionel Păun va avea de plătit și daune morale în valoare de 60.000 de lei victimelor sale.

Sentința dată de Tribunalul București nu este definitivă.

Păun a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativa la omor calificat, însă judecătorii din cadrul Tribunalului București nu au acceptat această încadrare juridică. L-au condamnat în cele din urmă pentru vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere fără permis.

”A accepta teoria expusă în rechizitoriu, ar însemnă că orice persoană care, spre exemplu, conduce un autoturism fără permis de conducere și care, nerespectând regulile de circulație din cauza lipsei cunoștințelor necesare și a abilităților de a conduce, produce un accident rutier, rezultând vătămări corporale chiar și de o zi de îngrijiri medicale unor persoane, ar comite o infracțiune de tentativă de omor calificat, reținând că șoferul vinovat ar fi prevăzut rezultatul faptei sale (uciderea unor persoane) și, deși nu l-ar fi urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, ceea ce din punctul de vedere al instanței nu poate fi acceptat”, se arată în motivarea instanței.

Accidentul s-a petrecut în primăvara anului trecut, ziua, pe o stradă din zona Tei Toboc, când se aflau foarte mulți pietoni pe stradă, fapt caracteristic acelei zone. Ionel Păun se afla la volanul unui autoturism Mitsubishi Carisma, pe care tocmai ce și-l cumpărase, în ciuda faptului că nu deținea permis de conducere.

A circulat cu mașina pe mai multe străzi din Sectorul 2 pentru ca în cele din urmă să ajugyă pe strada Gimalău unde a pierdut controlul volanului și a lovit în plin un grup de opt persoane (3 femei și 5 copii). Trei copii au fost răniți atunci, dintre care doi au avut nevoie de îngrijiri medicale mai mut de 35 de zile. După producerea accidentului, bărbatul a fugit de la fața locului tot la volanul mașinii și a oprit abia după ce a mai condus aproape un kilometru.

Cinci zile a stat ascuns, pentru ca într-un final să meargă singur la poliție, speriat de faptul că accidentul fusese mult mediatizat și aflase că este căutat.

Audiat, Păun a declarat că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a panicat, în plus, susține acesta, s-a uitat în oglinda retrovizoare și a văzut că toate persoanele din grup erau ”în picioare”.

Tânărul este recidivist, fiind condamnat anterior accidentului, de mai multe ori, pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, cu sau fără violențe, se arată în motivarea instanței.

Accident în centrul Bucureștiului. O mașină a Poliției s-a lovit puternic de un alt autoturism FOTO
Accident în centrul Bucureștiului. O mașină a Poliției s-a lovit puternic de un alt autoturism FOTO
Ghinion teribil pentru un echipaj de la Rutieră, din București, și un alt participant la trafic. O mașină de Poliție s-a tamponat puternic cu un alt autoturism, miercuri după-amiază, 24...
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
#Sofer, #accident Bucuresti, #accident copii fuga sofer, #condamnare, #Tribunal Bucuresti, #permis conducere , #soferi