Furie după ce un șofer a explicat de ce parchează pe locul destinat persoanelor cu dizabilități la supermarket: "Timpul înseamnă bani"

Luni, 11 Martie 2024, ora 22:10
32723 citiri
Furie după ce un șofer a explicat de ce parchează pe locul destinat persoanelor cu dizabilități la supermarket: "Timpul înseamnă bani"
Loc de parcare pentru persoane cu dizabilități FOTO Pixabay

Un șofer a explicat de ce parchează un SUV de 150 de mii de euro pe locul destinat persoanelor cu dizabilități în parcarea unui supermarket, fiind criticat pentru "atitudinea sa îngâmfată".

Luke Desmaris postează videoclipuri în care apare încălcând deliberat legile de circulație din Marea Britanie.

Șoferul în vârstă de 28 de ani, a postat un clip pe contul său de TikTok în care vehiculul său Mercedes de dimensiuni mari apare în parcarea unui magazin.

Explicând motivul din spatele acțiunii sale, bărbatul a făcut o remarcă nepotrivită la adresa persoanelor cu dizabilități, susținând că va termina cumpărăturile înainte ca 100 de persoane cu nevoie de un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități să ajungă, scrie Dailymail.

"Sunt o persoană foarte rapidă și trebuie să fiu aproape de magazine pentru a economisi timp.

Timpul înseamnă bani și în cele două minute în care sunt în magazin, nu vor apărea 100 de persoane cu dizabilități. De aceea parchez într-un loc rezervat persoanelor cu dizabilități", a spus acesta.

"Există locuri mai aproape de ușile magazinului însă", a replicat un utilizator.

Printre cei care au comentat este și o persoană cu dizabilități: "Nu sunt două minute, este un loc destinat persoanelor cu dizabilități, eu sunt așa și oamenii ca tine sunt sănătoși și pot să meargă o milă până la magazine".

Altul a subliniat că pur și simplu "nu are dreptul să parcheze acolo".

Acest incident vine după ce Luke a fost filmat de un prieten în timp ce conducea Mercedesul pe o bandă de autobuz goală pentru a evita o coloană de mașini care așteptau în trafic.

Costul amenzilor pentru circulația pe benzile de autobuz variază în Marea Britanie. În Greater London, poți fi taxat cu până la 160 de lire sterline sau 80 de lire sterline dacă plătești în termen de 14 zile, în timp ce în alte părți ale țării poate costa până la 60 de lire sterline.

În videoclip, șoferul a explicat: "Pentru oamenii săraci, asta este o bandă de autobuz. Pentru oamenii bogați, este o bandă VIP pentru a evita traficul. Nu ne pasă de amenzi."

Desmaris a fost criticat de ceilalți șoferi care au fost indignați de acțiunile sale.

"Politia și ambulanța folosesc aceste benzi pentru a răspunde la urgențe."

"Deci, dacă toată lumea ar fi bogată, ar fi doar încă o bandă blocată. Tipic, doar pentru că poți să faci ceva nu înseamnă că ar trebui."

"Un pic trist totuși. Probabil crezi că ești deasupra tuturor."

"Îți va păsa când îți pierzi permisul de conducere."

Șofer prins beat la volan și gonind cu 143 de kilometri pe oră pe DN2 - E85. Amenda uriașă primită de conducătorul auto
Șofer prins beat la volan și gonind cu 143 de kilometri pe oră pe DN2 - E85. Amenda uriașă primită de conducătorul auto
Un şofer sub influenţa băuturilor alcoolice a fost prins de poliţişti conducând cu viteza de 143 kilometri pe oră pe DN2 - E85, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean...
Cu mașina pe contrasens, pe autostradă. Cum a fost evitată o tragedie la secundă VIDEO
Cu mașina pe contrasens, pe autostradă. Cum a fost evitată o tragedie la secundă VIDEO
Un șofer a fost filmat în timp ce conducea pe contrasens pe autostrada A1, în județul Argeș. Filmarea este făcută dintr-o altă mașină, care circula pe A1, pe sensul...
#Sofer, #masina, #parcare, #persoane cu dizabilitati , #soferi