Nepotul șoferului de microbuz ucis de un rom în Bolintin-Vale: "Au început să îl înjure, să dea bere pe el, i-au făcut pană cu un cuţit"

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 16:16
10415 citiri
Nepotul șoferului de microbuz ucis de un rom în Bolintin-Vale: "Au început să îl înjure, să dea bere pe el, i-au făcut pană cu un cuţit"
Ștefan, nepotul șoferului de microbuz ucis de romi FOTO: captură video

Sute de localnici din Bolintin-Vale, localitatea giurgiuveană situată la 20 de kilometri de București, au protestat în fața primăriei și au cerut măsuri urgente de protecție după ce un șofer de microbuz a fost ucis cu o piatră de un localnic de etnie romă.

Pentru a calma spiritele, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment în cursul serii de 12 ianuarie. Oraşul a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, iar zeci de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizaţi și în cursul zilei de joi, 13 ianuarie, la faţa locului, a transmis Observatornews.ro.

Cum a fost umilit șoferul ucis cu piatra

Crima a avut loc pe 9 ianuarie. Nepotul victimei a povestit pentru presă cum s-a întâmplat totul.

”Unchiu-miu a crezut ca ei vor să meargă la Bucureşti. A zis hai să îi luăm. A urcat unul în maşină, a început să caute pe acolo, şi după au început să îl înjure, să dea bere pe el... i-au făcut pană la maşină cu un cuţit”, a spus Ştefan - nepotul șoferului ucis.

După un schimb acid de replici, tânărul a luat o piatră şi l-a lovit în zona capului pe şofer. Victima s-a prăbuşit la pământ şi a fost transportată la un spital din Capitală, dar şi-a dat acolo ultima suflare. Atacatorul a fost reţinut.

Localnicii din Bolintin-Vale, terorizați de romi

Mai mulți locuitori din Bolintin au spus că acest conflict a început cu mai bine de 10-11 ani, când o comunitate de etnie romă s-a mutat în această zonă, undeva la marginea oraşului.

”Au venit, s-au stabilit la noi aici şi în scurt timp au început problemele. S-a furat foarte mult, foarte multe scandaluri, foarte multe intimidări la adresa oamenilor din localitate”, spune un localnic.

Iar un alt cetățean din localitate spune că se teme pentru viața lui.

”S-a întâmplat să fim jefuiţi, noapte de noapte, zi de zi stăm cu teamă pentru că intră în casă, îţi pune cuţitul la gât, a furat şi a plecat”.

Până să ajungă în faţa Primăriei, protestatarii au trecut şi au huiduit prin faţa caselor celor pe care îi acuză că îi terorizează. Au fost calmaţi de politişti care au tras un foc de avertisment în aer.

Pentru a calma spiritele, polițiștii au tras focuri de armă

Reprezentanții IPJ Giurgiu spun că pentru a calma spiritele, polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă. ”Un coleg a executat un foc de avertisment. În momentul în care oamenii s-au apropiat de politişti pentru a nu fi victimizaţi s-a folosit armamentul din dotare”, a spus Şuţă Constantin de la IPJ Giurgiu.

După câteva ore de discuţii între autorităţi şi reprezentanţii protestatarilor, situaţia s-a calmat.

Autoritățile locale urmează să anunțe măsurile pentru stoparea actelor de agresiune din oraş.

”Am ascultat nemulţumirile şi doleanţele cetăţenilor, am discutat cu instituţiile abilitate. La ora 1 revenim aici, ne întâlnim cu cetăţenii şi le prezentăm întregul plan de măsuri”, a spus Aneta Matei prefectul județului Giurgiu.

Primarul susține însă că ”este legat la mâini” prin prisma faptului că numărul poliţiştilor din Bolintin este unul extrem de mic. A făcut diferite solicitări, dar nu a reuşit să obţină echipe de siguranţă publică.

”Au fost luate măsuri de-a lungul timpului, unii sunt cu forme legale, alţii nu sunt cu forme legale. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, să se desfinţeze, am mers în instanţă pentru desfinţare, sunt procese în derulare”, a spus Daniel Trăistaru, primarul oraşului Bolintin-Vale.

Edilul susţine că din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine şi că s-a adresat chiar fostului ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, care i-ar fi răspuns că în contextul pandemiei nu poate suplimenta echipajele de poliţie sau jandarmerie.

Un motociclist de 34 de ani a murit după ce a pierdut controlul vehiculului. O femeie a fost rănită grav
Un motociclist de 34 de ani a murit după ce a pierdut controlul vehiculului. O femeie a fost rănită grav
Un motociclist de 34 de ani, din Giurgiu, a murit după ce a pierdut controlul motocicletei pe DN 41, între Prundu și Pietrele, conform Agerpres. De asemenea, în urma accidentului, și o...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sofer ucis cu piatra, #Bolintin Vale, #giurgiu , #crima