Șocul trăit de un român după ce a scos bonul de parcare: 400 de dolari pentru 7 zile lângă aeroport. "Mi-au spus că trebuia să știu"

Marti, 07 Martie 2023, ora 11:37
26005 citiri
Șocul trăit de un român după ce a scos bonul de parcare: 400 de dolari pentru 7 zile lângă aeroport. "Mi-au spus că trebuia să știu"
Parcare din Serbia FOTO apartmani-u-beogradu.com

Mulți români aleg să meargă cu mașina când călătoresc în străinătate și este important să studieze regulile de parcare și de trafic înainte de a pleca pentru a evita posibile surprize legate de parcare.

Unele orașe din Europa și alte zone ale lumii au taxe de parcare ridicate, iar tarifele pot varia în funcție de zonă și de durata de parcare. De exemplu, în unele zone din centrul Londrei, tariful poate ajunge până la 8-10 lire sterline pe oră.

Alte orașe au reguli stricte cu privire la parcarea în anumite zone, cum ar fi zona cu trafic redus sau cele cu restricții de parcare, iar nerespectarea acestora poate duce la amenzi sau chiar la ridicarea mașinii.

În unele cazuri, există restricții cu privire la timpul de parcare, iar în anumite orașe trebuie să plătiți un bilet de parcare la un automat special sau printr-o aplicație mobilă.

"Nu au prețurile afișate la intrare"

Unii dintre românii care au parte de experiențe neplăcute e relatează în mediul online pentru a-i avertiza și pe alții să nu pățească la fel.

Este cazul unui șofer care a avut de plătit 400 de dolari parcarea pentru o săptămână, după cum a scris pe Facebook.

"400 de dolari parcarea la aeroportul din Belgrad pe 7 zile! Nu au prețurile afișate la intrare. Este parcarea cea mai apropiată de aeroport, celelalte care au prețuri/săptămâna sunt foarte departe și efectiv nu poți merge pana la ele pentru că drumul este spart și trebuie să umbli printre mașini, pe stradă. Le-am scris și mi-au răspuns că trebuia să știu, pentru că ei au făcut reclamă în sensul asta în media din Serbia. Așa că atenție. Dați share, treaba asta e de interes pentru români și alți străini, probabil", a scris acesta pe grupul Tesla Owners Club Romania.

"N-am avut norocul să văd foaia de pe cabina de plată"

În comentarii, mai mulți șoferi au comentat cazul.

"Din câte văd ai parcat în garaj și te-au tarifat progresiv orar, înseamnă că au scos tarifarea/zi, de aici prețul total ridicat."

"Exact. Dar asta era scris pe o foaie A4 la cabina de plata, nu pe ditamai banner-ul în engleză la intrare, așa cum era normal. N-aveam de unde să știu că fiind parcarea aceluiași aeroport, taxează la ora de 24 de ori mai mult", a răspuns autorul postării.

"Noi am citit la intrare și apoi am ieșit din ea și ne am dus 1km la una din cele de lângă și am plătit 30 euro/săptămâna cu tot cu transferul lor rapid la aeroport."

"Da, eu n-am avut norocul să văd foaia de pe cabina de plată, pentru că mă grăbeam să prind avionul. Așa știam și eu că e, 300 RSD pe zi, nu pe ora. Diferența e de 24x mai mare pentru "greșeală" asta", a precizat autorul postării.

"La banii ăștia (57 USD / zi) e posibil să găsești și cazare în Belgrad pentru două persoane."

"Eu am pățit-o la o cazare în Belgrad în urmă cu câțiva ani deși pe Booking scria free de fapt costă 15E pe zi."

"Nu am parcat niciodată pe presupuneri"

"și la noi dacă lași mașînă 7 zile într-o parcare cu tarif orar tot cam așa îți vine, e vină ta că nu te-ai informat înainte."

"La Cluj pentru același timp plătești 150 RON. Been there. Trebuia să plec tot de pe CJ, am crezut că ajung mai repede la Belgrad. Nu e vorba de suma în sine, am plătit-o în 2 secunde de pe Apple Pay de pe ceas, e vorba de principiu. Românii din vestul RO vin în Belgrad să plece spre Abu Dhabi sau alte destinații pentru că e alegerea între Cluj sau Budapesta, și de obicei vin cu mașinile. Cu siguranță au mai pățit-o și alții, dar pentru că sunt bănățeni făloși și sunt ultra-miliardari, au tăcut, din orgoliu. Și uite așa țepele continuă."

"Cine parchează undeva fără să știe tariful probabil nu e interesat de cost."

"În 22 de ani de condus nu am parcat niciodată pe presupuneri."

"Da, asta e adevărat, nu mi-am făcut temele destul de meticulos. Trebuia să răsfoiesc internetul până la ultimul PDF că să aflu de excepție. Pentru că într-adevăr, acolo scrie. Din nou, la Abu Dhabi am dat mai puțini bani pentru o săptămâna de mers într-o mașină închiriată, cu tot cu benzină. Dar noi est-europenii suntem mai ceva că arabii când vine vorba de miliarde. Doar că nu ne arătăm", a răspuns autorul postării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Se înmulțesc fraudele prin apel telefonic. Atacurile nu pot fi blocate. Ce este spoofing-ul și ce trebuie făcut pentru a nu cădea în capcane
Se înmulțesc fraudele prin apel telefonic. Atacurile nu pot fi blocate. Ce este spoofing-ul și ce trebuie făcut pentru a nu cădea în capcane
Nou avertisment al specialiştilor în securitate cibernetică. Campania de apeluri în care atacatorii se prezintă la telefon drept angajaţi ai Directoratului de Securitate Cibernetică...
Avertisment dur privind ”înfrângerea dureroasă a Ucrainei”. Eșecul Occidentului de a trimite arme Kievului îl ajută pe Putin
Avertisment dur privind ”înfrângerea dureroasă a Ucrainei”. Eșecul Occidentului de a trimite arme Kievului îl ajută pe Putin
Fără arme, deoarece Occidentul întârzie să le trimită, Ucraina ar putea avea parte de o înfrângere dureroasă în războiul său cu Rusia lui Putin, avertizează Politico. Promisiunea...
#sofer roman, #parcare, #aeroport, #suma mare, #avertisment , #soferi