Un șofer s-a ales cu 2 dosare penale într-o singură zi. Ce a făcut după ce a fost prins băut la volan

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 19:22 2910 citiri
Control în trafic FOTO Poliția Română

Un șofer a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist care îl prinsese băut la volan, au anunțat vineri, 8 octombrie, reprezentanții IPJ Iași.

”Un agent de poliție cu din cadrul I.P.J. Iași - Sectia 3 Poliție Rurală Popricani a sesizat D.G.A. – S.J.A. Iași cu privire la faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră, împreună cu un alt coleg de serviciu, au oprit in trafic, pe DJ 248 B, la ieșirea din localitatea Vânători, un conducător auto, iar, ulterior testării, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la o unitate medicală de pe raza municipiului Iași, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe traseul de întoarcere la sediul secției de poliție a promis polițiștilor, în repetate rânduri, suma de 2.000 de lei, iar ulterior suma de 3.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.

După ce polițiștii au sesizat ofițerii anticorupție, conducătorul auto a reiterat promisiunea oferirii a câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre membrii echipajului.

Ulterior, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunal Iași, lucrători de poliție judiciară din cadrul D.G.A. l-au prins flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea unuia dintre denunțători suma de 15.000 lei, pentru a distruge actele procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News