Cum a reușit tânărul din Sibiu să fure autovehiculul poliției chiar de sub nasul autorităților

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 17:14
2285 citiri
Cum a reușit tânărul din Sibiu să fure autovehiculul poliției chiar de sub nasul autorităților
Tânărul ar fi încercat toate mașinile din parcare până ce a găsit-o pe cea bună FOTO Captură Video

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sibiu a furat în noaptea de joi spre vineri o mașină a poliției rutiere și apoi a oprit mai mulți șoferi pe stradă, prezendându-se drept polițist, pentru a face bani de păcănele.

Despre cazul tânărului din Sibiu a vorbit inclusiv ministrul de Interne Lucian Bode, care s-a întrebat vineri, 21 octombrie, cum a fost posibil ca tânărul să fure mașina de poliție deși se afla în arest.

Conform unor surse judiciare citate de Ora de Sibiu, joi noaptea, după ce a fost reținut de polițiti pentru că a fost prins beat la volan, tânărul a fost lăsat nesupravegheat în incinta Biroului Rutier Sibiu, unde se aflau mai multe chei auto pe un panou. Fără să stea prea mult timp pe gânduri, tânărul a furat o cheie de pe panou, iar după ce a fost lăsat să plece acasă, a încercat toate mașinile din parcare până ce a găsit autospeciala poliției.

Acesta s-a urcat apoi la volan și a pornit pe străzile Sibiului, unde a oprit alți participanți la trafic și le-a cerut documentele la control. Mai mult decât atât, tânărul ar fi cerut și bani unora dintre ei, pe care apoi i-a folosit la păcănele.

Firul evenimentelor

Inițial, tânărul a fost reținut de polițiști pe motiv că a fost prins băut la volanul mașinii personale, care era și neînmatriculată.

”La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Roșia, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat”, notează IPJ Sibiu.

Mai apoi, autoritățile au recoltat probe biologice pentru a determinat alcoolemia în sânge a tânărului, după care l-au condus la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru deschiderea unei cercetări penale pentru săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În aceeași noapte însă, un șofer a sunat la 112 în jurul orei 02.55, reclamând că în timp ce conducea pe un bulevard din Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

”În jurul orelor 02:00, un tânăr băut a furat un Duster al Politiei Rutiere Sibiu si a început să se plimbe prin oraș. A oprit câțiva șoferi în trafic, prin diferite cartiere, Țiglari, M. Viteazu, apoi a ajuns pe DN 1, la Veștem. A oprit si aici câțiva conducatori auto, unul i-ar fi dat si o suma de bani, vreo 5 euro... Apoi a intrat intr-un local din zonă, unde a jucat la păcănele și a mai băut o bere!”, a conform unui ofițer de poliție care a descris cazul pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șofer băut prins în trafic la o zi după ce i-a fost suspendat permisul, din cauza consumului de alcool
Șofer băut prins în trafic la o zi după ce i-a fost suspendat permisul, din cauza consumului de alcool
Un bărbat de 50 de ani a fost prins la volanul maşinii sale de poliţiştii din Reşiţa, el având o concentraţie de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta după ce, cu doar o zi în...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sofer beat, #furt masina de politie, #politia sibiu, #lucian bode , #politie