Cum au pierdut polițiștii un șofer băut și drogat care a omorât un om și a rănit alte cinci persoane în accident rutier

Autor: N.G.
Sambata, 30 Decembrie 2023, ora 22:50
4959 citiri
Cum au pierdut polițiștii un șofer băut și drogat care a omorât un om și a rănit alte cinci persoane în accident rutier
Accidentul rutier provocat de șoferul băut FOTO ISU Olt

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Slatina, care în seara de Crăciun a provocat un accident mortal, în urma căruia şi-a pierdut viaţa primarul de la Grădinari, este dat în urmărire internațională.

Judecătoria Slatina a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Paul Robert Hraru, însă poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu, existând suspiciunea că ar fi părăsit ţara. Polițiștii nu l-au reținut pe șofer după producerea accidentului și, astfel, acesta s-a făcut nevăzut.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,72 mg/l şi a fost testat pozitiv cu aparatul DrugTest în momentul producerii tragediei. Acesta a intrat cu mașina în ambulanţa privată în care se afla şi primarul de la Grădinari, Mihai Ioana, care se întorcea de la dializă.

„Împotriva acestuia Judecătoria Slatina a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea infractiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporala din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

FOTO Poliția Română

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Primarul Mihai Ioana s-a stins la spital.

„Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au transmis reprezentanţii IPJ Olt, după producerea evenimentului.

Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Un bărbat de 35 de ani a murit joi, 25 aprilie, iar fiul său de 13 ani este grav rănit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o alta. Ambii au fost găsiți inconștienți de...
Accident mortal pe DN 6. Doi angajați ai DRDP Craiova au fost spulberați de un TIR în timpul unor lucrări
Accident mortal pe DN 6. Doi angajați ai DRDP Craiova au fost spulberați de un TIR în timpul unor lucrări
O femeie a murit, iar un bărbat a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc miercuri, 24 aprilie, pe Drumul Național 6, în localitatea Răcari. Cei doi erau colegi la...
#sofer alcool, #accident mortal, #sofer drogat, #urmarire internationala , #accidente rutiere