Zeci de mii de bucuresteni au ramas fara apa calda: ELCEN si RADET se scuza si se acuza

Joi, 09 Iunie 2016, ora 12:43
5830 citiri
Zeci de mii de bucuresteni au ramas fara apa calda: ELCEN si RADET se scuza si se acuza
Foto: Ziare.com

Zeci de mii de bucuresteni din sectoarele 2, 3 si 4 au apa calda mai mult rece sau la un debit mult redus, ca urmare a intrarii in revizie a CET Sud.

Confruntate cu nemultumirea bucurestenilor, atat producatorul de energie electrica si termica ELCEN, cat si Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) au transmis puncte de vedere in care ofera explicatii, dar se si acuza reciproc de situatia creata.

ELCEN sustine intr-un comunicat de presa citat de News.ro ca produce si livreaza apa calda potrivit comenzii primite de la RADET, iar capacitatile sale de productie depasesc solicitarea consumatorilor.

"In toata perioada de vara, RADET asigura alimentarea cu apa calda a consumatorilor, fara nicio restrictie, din centralele Elcen in alternanta de la CET Sud sau CET Progresu, CET Vest sau CET Grozavesti", arata reprezentantii ELCEN.

Pentru a-si sustine punctul de vedere, ELCEN prezinta si parametrii tehnici ai intelegerii cu RADET: temperatura solicitata pentru CTE Progresu este de 80 grade Celsius, pentru joi, intre orele 6:00-18:00, aproximativ egala cu temperatura furnizata de Elcen. Pentru CTE Bucuresti Vest, RADET a solicitat la ora 6 o temperatura de 75 de grade Celsius, iar oficialii ELCEN spun ca societatea a furnizat caldura in jurul valorii de 76 grade Celsius.

Pe de alta parte, RADET sustine, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca locuitorii zonelor Colentina si Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei au ramas de miercuri fara apa calda, pentru ca nu exista banii necesari pentru efectuarea reparatiilor si reviziilor la reteaua de transport si distributie.

"Situatia opririi furnizarii apei calde intervine dupa ce, in cursul saptamanii trecute, ELCEN a oprit functionarea CET Sud pentru efectuarea lucrarilor anuale de revizie.

Alimentarea consumatorilor deserviti de catre aceasta centrala, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 si 4, a fost preluata prin manevre in sistem, de CET Vest si CET Progresu. Dintre cele trei sectoare afectate de oprirea CET SUD, Sectorul 2 este cel mai afectat, pentru ca nu exista capacitatea de acoperire a consumatorilor din aceasta zona", se arata in comunicat.

RADET precizeaza ca ambele centrale sunt situate la distante mari fata de Sectorul 2 si ca s-a dispus oprirea a 75 de puncte termice. Altfel, pe teava de apa calda, cetatenii ar fi primit apa rece.

Amintim ca ELCEN a pus poprire pe conturile RADET, din cauza datoriilor de 3,5 miliarde de lei, cu tot cu penalitati, pentru agentul termic livrat si neplatit de regia Primariei Generale a Capitalei.

"Sunt peste doua luni de cand anuntam public care vor fi efectele luarii de catre ELCEN a deciziei de impunere a popririi de 100% pe conturile regiei. Acest lucru care a dus la imposibilitatea efectuarii lucrarilor de reparatii si revizii anuale a retelelor administrate de regia autonoma", a declarat Virgil Untea, directorul Directiei Producere si Exploatare RADET.

Untea le cere scuze bucurestenilor pentru disconfortul creat si transmite ca "RADET face eforturi sustinute pentru reluarea imediata a furnizarii apei calde catre bucuresteni".

O alta problema ridicata de Untea este ca situatia "se poate repeta oricand si in alte zone ale Bucurestiului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#apa calda Bucuresti, #apa calda bucuresteni, #RADET apa calda , #radet