Prognoză meteo de weekend: Cum va fi vremea la mare și la munte

Sambata, 21 August 2021, ora 08:54
2128 citiri
Prognoză meteo de weekend: Cum va fi vremea la mare și la munte
Vreme frumoasă și în penultimul weekend din august FOTO Pixabay

Meteorologii au anunțat un nou weekend călduros, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade Celsius. Temperaturile minime vor ajunge la 8 grade la munte, dar turiștii se pot aștepta la ploi, ceață și vânt.

Vremea sâmbătă

Vremea se va menţine predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 8 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea sâmbătă în București

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă, dar va fi călduroasă în orele amiezii. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă de 15-18 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla în general slab.

Vremea duminică

valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane şi în regiunile estice, unde pe suprafeţe mici se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea duminică în București

În Capitală se anunţă vreme călduroasă în orele amiezii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15-18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#prognoza meteo, #vremea weekend, #august, #mare, #munte , #vremea