Când se încălzește din nou vremea în toată România. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 09:442892 citiri
Când se încălzește din nou vremea în toată România. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Vremea se va răci ușor la începutul lunii octombrie FOTO Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a publicat marți, 7 septembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

După ce zile în șir temperatura a fost sub media obișnuită, vor urma două săptămâni cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Vremea se va răci ușor la începutul lunii octombrie.

6 - 13 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile
extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

13 - 20 septembrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-vest.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o tendinţă uşor deficitară, local, în jumătatea estică a ţării.

20 - 27 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local.

27 septembrie - 4 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru
acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor fi local deficitare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News