Cum va fi vremea de Paste. Prognoza meteo in perioada 5 aprilie - 3 mai

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 11:13
4514 citiri
Cum va fi vremea de Paste. Prognoza meteo in perioada 5 aprilie - 3 mai
Vremea de Pastele Ortodox FOTO Dragos Gontariu

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani, intre 5 aprilie si 3 mai. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, in prima perioada a intervalului mentionat, vremea se va fi mai rece decat normalul perioadei, cu temperaturi negative la munte. Valorile termice vor creste din a doua parte a lunii aprilie, urmand ca la inceputul lui mai, in perioada Pastelui ortodox, vremea sa fie deosebit de calda in toata tara.

In saptamana 05.04.2021 - 12.04.2021, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, in cea mai mare parte a tarii, dar cu o abatere termica negativa usor mai accentuata in regiunile intracarpatice si la munte. Regimul pluviometric va fi local deficitar in regiunile extracarpatice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea in saptamana 12.04.2021 - 19.04.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in cele montane.

Vremea in saptamana 19.04.2021 - 26.04.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei.Regimul pluviometric va fi local deficitar in regiunile nordice si centrale, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea de Pastele ortodox

In saptamana 26.04.2021 - 03.05.2021, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta usor deficitara in toate regiunile.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Nor de praf saharian în România. Unde vor avea loc ploile „murdare” însoțite de descărcări electrice VIDEO
Nor de praf saharian în România. Unde vor avea loc ploile „murdare” însoțite de descărcări electrice VIDEO
Un nor de praf saharian va intra în România în următoarele zile. O depresiune atmosferică localizată în Europa de vest va aduce un transport intens de praf saharian, până joi, 28...
#meteo, #meteo Paste, #vremea, #vremea Paste , #prognoza meteo