Cum va fi vremea in martie: temperaturile vor fi apropiate de normal in primele saptamani si vor creste spre finalul lunii

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 10:20
2335 citiri
Cum va fi vremea in martie: temperaturile vor fi apropiate de normal in primele saptamani si vor creste spre finalul lunii
Parcul Regele Mihai al Romaniei FOTO Dragos Gontariu / Unsplash

Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, in urmatoarele patru saptamani (1 - 29 martie 2021), in timp ce precipitatiile vor fi deficitare in prima parte a intervalului si apropiate de cele normale dupa jumatatea lunii martie, releva prognoza de specialitate, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Conform estimarilor, in saptamana 1 - 8 martie, valori termice vor fi in jurul celor specifice acestui interval la nivelul intregii tari, in timp ce precipitatiile vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane din jumatatea vestica a tarii.

De asemenea, in saptamana 8 - 15 martie, pe intreg teritoriul Romaniei, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendinta usor deficitara in regiunile extracarpatice.

Temperatura medie a aerului, apropiata de normal

Potrivit ANM, in intervalul 15 - 22 martie, in toate regiunile sunt estimate temperaturi medii ale aerului ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Totodata, pe durata saptamanii 22 - 29 martie, mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice acestui interval, in intreaga tara, iar cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada se vor situa in jurul celor normale pentru acest interval, in toate regiunile.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. ANM precizeaza ca fenomenele meteo extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#Vreme, #martie, #ploaie, #meteo , #meteo