Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Luni, 19 Iulie 2021, ora 08:49
22326 citiri
Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă în următoarele zile
Instabilitatea atmosferică se va accentua FOTO Pixabay

Temperaturile se vor menține ridicate luni și marți, însă de la mijlocul săptămânii, instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat toată ţara.

Vremea se va menţine călduroasă în Bucureşti, luni şi marţi, caniculară în timpul după-amiezelor, cu maxime termice de 36 de grade Celsius, dar se vor semnala şi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru Capitală, până pe 20 iulie, ora 9.00, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat (rafale de până la 30 - 35 km/h). În cursul nopţii de luni spre marţi (19/20 iulie), probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere. Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade Celsius, iar cele minime de 19 - 22 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, marţi, 20 iulie, între orele 9.00 și 22.00, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31 - 33 de grade Celsius, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

"Vremea se va răcori treptat în întreaga țară, în vestul, centrul și nordul țării, iar marți și în partea sudică și sud-estică a teritoriulu, deși marți vor mai fi temperaturi de 32-33 de grade. Disconfortul termic se va menține ridicat, şi abia miercuri vom vorbi de temperaturi în general sub 30 de grade și totul se va întâmpla pe fondul generalizării instabilității atmosferice treptat, întreaga țară va fi afectată de furtuni, mai întâi sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării, urmând ca marți această instabilitate să își facă simțită prezența și în partea sudică și sud-estică a teritoriului.

Sunt așteptate din nou cantități însemnate de apă, mai ales în intervale scurte de timp, 50-60 de l pe metru pătrat. Sunt prognozate chiar și vijelii, căderi de grindină, toate această fenomene urmând să înceteze undeva în ziua de miercuri, iar de joi încolo vreme mai bună, vreme stabilă, cu ploi răzlețe pe la deal și pe la munte și un regim termic agreabil la scara întregii țări, vor fi temperaturi maxime cam între 23 și 31 de grade cel mult", a declarat pentru Rador Mihai Huştiu, de la Adminstraţia Naţională de Meteorologie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#vremea 19 iulie, #ploi, #furtuni, #prognoza meteo, #cum va fi vremea , #vremea