Vrajitoarele Vanessa si Melissa au fost condamnate definitiv

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 09:44
6386 citiri
Vrajitoarele Vanessa si Melissa au fost condamnate definitiv
Foto: captura YouTube / Kanal D

Vrajitoarele Vanessa si Melissa au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la cate trei ani inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care au fost trimise in judecata pentru ca au santajat mai multe persoane, printre care si Oana Zavoranu.

Instanta a mai dispus ca cele doua sa-i plateasca Oanei Zavoranu suma de 10.000 de euro, reprezentand daune morale, insa a lasat in rest nesolutionata actiunea civila.

Procurorii sustin ca Vanessa si Melissa isi faceau publicitate in mass-media, unde se prezentau ca "vrajitoare" sau "clarvazatoare", aratandu-si disponibilitatea pentru asa-zise consultatii in urma carora erau contactate de catre victime.

Vanessa si Melissa monitorizau presa si identificau persoane publice, cu mare potential financiar, care se gaseau in diferite situatii defavorabile, in general in conflict cu alte persoane publice, si le creau acestora falsa impresie ca problemele au fost generate de practicile oculte initiate de ele.

Prin aceste metode, cele doua luau legatura cu victimele carora le solicitau la inceput, pentru initierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte cum ar fi: articole personale de imbracaminte, papusi, piroane (cuie mari), cutite, iconite, miere de albine etc.

Ulterior, pentru desfasurarea ritualului care se prelungea in timp sub diferite pretexte, vrajitoarele pretindeau obiecte de valoare - bijuterii, autoturisme - si diverse sume de bani din ce in ce mai mari, au explicat procurorii.

Potrivit acestora, Oana Zavoranu a fost determinata de vrajitoare sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata, aceasta activitate fiind, de fapt, camatarie disimulata.

In perioada februarie - septembrie 2011, Oana Zavoranu a fost deposedata de o serie de bunuri mobile si imobile, printre care si un autoturism Porsche Cayman, dar si de importante sume de bani si, ulterior, santajata si amenintata, indica anchetatorii.

In timpul procesului, Oana Zavoranu a declarat ca le-a dat vrajitoarelor Melissa si Vanessa mari sume de bani si un autoturism de lux pentru a o scapa de "farmece".

Ea le-a spus judecatorilor ca, fiind deprimata in urma despartirii de Ionut Pascu - "Pepe", a fost contactata de vrajitoarea Vanessa, care i-a spus ca vrea sa o ajute sa iasa din depresie, dupa ce aflase de la televizor de problemele pe care vedeta tv le avea in casnicie.

Initial, Oana Zavoranu ar fi refuzat, insa a acceptat apoi sa o viziteze pe vrajitoare, care i-ar fi "ghicit" ca are "farmece" facute de mama ei, Marioara Zavoranu.

In urma unei intalniri cu cele doua vrajitoare, Oana Zavoranu ar fi acceptat sa le dea sume mari de bani, dar si un autoturism Porsche Cayman, masina urmand a fi incinerata, pe motiv ca era "blestemata".

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#vrajitoare Oana Zavoranu condamnate suspendare , #romani