Virgil Musta: Saptamana trecuta am simtit cu adevarat ca a inceput sa scada presiunea si asupra sistemului de sanatate

Duminica, 09 Mai 2021, ora 14:44
3530 citiri
Virgil Musta: Saptamana trecuta am simtit cu adevarat ca a inceput sa scada presiunea si asupra sistemului de sanatate
Virgil Musta, seful Sectiei boli infectioase din Spitalul Victor Babes Timisoara FOTO Spitalul Victor Babes Timisoara

Medicul Virgil Musta, seful Sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, a transmis un mesaj cu prilejul intrarii municipiului Timisoara in scenariul verde, dupa ce rata de infectare a scazut sub 1,5 la mie, el afirmand ca saptamana trecuta a simtit cu adevarat, dupa o perioada lunga de timp, ca a scazut presiunea pe sistemul sanitar. Musta a adaugat ca viseaza la o viata normala.

"Timisoara este in scenariul verde datorita efortului intregii comunitati. Va scriu acest mesaj pentru a impartasi cu voi bucuria anuntului ca Timisoara este in scenariul verde, rata de infectare scazand sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranta pentru revenirea la normalitate. Fara responsabilitatea si solidaritatea voastra nu s-ar fi putut obtine acest rezultat.

Va multumesc ca ati inteles faptul ca spitalele sunt doar ultima reduta, iar razboiul trebuie castigat in primul rand in afara lor, in comunitate, in special prin respectarea regulilor de protejare individuala si de grup. Personal, saptamana trecuta am simtit cu adevarat, pentru prima data dupa o lunga perioada de timp, ca a inceput sa scada presiunea si asupra sistemului de sanatate, avand in sfarsit mai multe locuri libere pe sectie", a scris pe Facebook, medicul Virgil Musta.

Medicul a dezvaluit ca daca situatia continua sa se imbunatateasca, una dintre sectiile Covid ale Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara va redeveni sectie de boli infectioase unde se vor putea trata si alte afectiuni.

"Daca situatia continua sa se imbunatateasca, intentionez ca una dintre sectiile Covid-19 de la noi din spitalul Victor Babes din Timisoara sa redevina, dupa o perioada lunga, sectie de boli infectioase unde sa putem trata din nou si alte afectiuni.

Cu toata aceasta bucurie, va rog sa ramanem in continuare responsabili si precauti, pentru a consolida realizarile din ultimele saptamani. Aceasta inseamna sa respectam in continuare regulile de protectie in vigoare acum si cele de baza (purtarea mastii, evitarea locurilor agglomerate, aerisirea spatiilor inchise, spalarea mainilor) si, foarte important, sa ne vaccinam intr-un numar cat mai mare, pentru ca acest lucru va conduce de fapt la limitarea masiva a acestei pandemi", a mai scris Musta.

Virgil Musta a adaugat ca viseaza la o viata normala si la o vara frumoasa pentru toata lumea si a facut apel la solidaritate.

"Visez la o vara frumoasa pentru toata lumea, asa cum parca am uitat ca poate exista. Visez la o viata normala, pe care toti cred ca ne-o doream de mult, dar a fost o perioada in care intrezaream tot mai greu luminita de la capatul tunelului. Acum, cred ca se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar sa ne pastram in continuare responsabilitatea si rabdarea, sa ducem mai departe ceea ce am castigat cu greu.

Cred ca solidaritatea dovedita de majoritatea dintre voi in acesta perioada extrem de grea ne poate ajuta sa ne recastigam increderea unul in altul, sa intelegem ca fiecare poate contribui cu ce poate si stie cel mai bine in domeniul sau, sa fim toleranti si uniti atunci cand trebuie sa facem front comun pentru a depasi momente grele. In continuare, la fel ca pana acum, numai impreuna vom reusi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!", a mai scris Musta.

Municipiul Timisoara a intrat, duminica, in scenariul verde, dupa ce rata de infectare este de 1,23 de cazuri la o mie de locuitori.

In spitalele din judetul Timis mai sunt internate 164 de persoane cu COVID-19, dintre care 56 pe sectiile ATI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coronavirus Romania, #Virgil Musta coronavirus, #vaccinare covid, #stiri social , #stiri sociale