Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Vine apa calda! RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 19:18
4466 citiri
Vine apa calda! RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti
Foto: radet

RADET a anuntat, sambata, ca bucurestenii vor avea caldura incepand de duminica dimineata, dupa ce trei zile consecutiv au fost inregistrate in timpul noptii temperaturi medii sub zece grade.

"In data de 26 octombrie, ora 6:00, se vor intruni conditiile pentru furnizarea incalzirii, conform legislatiei in vigoare, respectiv 3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius in intervalul orar 18:00 - 6:00", arata Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), intr-un comunicat de presa postat pe site-ul oficial.

In ultimele zile, regia a facut "probe la cald, necesare functionarii in conditii normale a sistemului de termoficare in iarna 2014-2015".

Oprescu primeste bani de la Guvern ca sa nu ramana bucurestenii fara caldura

In unele zone s-au inregistat probleme, dar RADET da asigurari ca au fost rezolvate

Furnizarea agentului termic de la CET Progresu s-a facut la temperaturi si presiuni mai scazute, in perioada de probe, din cauze interne.

Din acest motiv, in Sectorul 4 - zonele Luica, Brancoveanu, Giurgiului, Pieptanari, Alexandru Obregia si Oltenita, precum si in Sectorul 5 - zonele Ferentari, Calea Rahovei, Chirigiu si Sebastian, temperatura a fost redusa atat la incalzire, cat si la apa calda, precizeaza sursa citata.

RADET sustine ca, in urma discutiilor cu reprezentantii CET Progresu, problemele s-au rezolvat si, incepand de sambata, ora 17:00, incalzirea si apa calda sunt furnizare la temperaturile corespunzatoare.

De asemenea, in perioada probelor, au fost puncte termice la care funtionarea s-a facut alternativ, ziua fiind furnizata apa calda si, dupa ora 23:00, incalzire. Aceasta situatie a fost inregistrata la 11 puncte termice din zona Colentina, la 14 puncte termice din zona Rahova si la un punct termic din zona Pantelimon.

Alte probleme legate de furnizarea incalzirii au fost generate de avarii pe circuitul secundar, in Sectorul 1, zona Cocarascu si in Sectorul 3, zonele Jean Steriadi si Decebal, a precizat sursa citata.

"Lipsa incalzirii, la unele blocuri sau scari de bloc, este generata de faptul ca unele asociatii de proprietari nu si-au deschis vanele de la subsol din diferite motive (lucrari interioare) sau datorita solicitarii ca furnizarea caldurii sa se faca la o data ulterioara, precum si din alte motive interne ale acestora", explica RADET.

RADET, amendata cu 20.000 de lei pentru zilele fara apa calda

Asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze momentan de incalzire pot sa limiteze sau sa refuze serviciul inchizand vanele, dupa cum anunta RADET.

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 nu au avut apa calda din 2 octombrie pana in seara zilei de 5 octombrie. Regia a anuntat pe site, pe 4 octombrie, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate de catre ELCEN.

Ulterior, in urma verificarilor facute de inspectorii de la Protectia Consumatorilor, RADET a fost amendata cu 20.000 de lei. Inspectorii au constatat ca regia nu a respectat clauzele contractuale legate de furnizarea apei calde catre bucuresteni.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#RADET caldura Bucuresti, #RADET furnizare caldura, #apa calda Capitala , #radet